ima_header_ruby_1809.jpg

Beleef de sensatie van Callebaut® RUBY RB1

De 4e chocolade is er, geboren uit zorgvuldig geselecteerde cacaobonen.

Na donker, melk en wit is er nu ruby: de meest bijzondere chocoladerevelatie van de voorbije 80 jaar. Een geschenk van de natuur dat verrast en intrigeert met een compleet nieuwe chocoladesmaak en -kleur, geboren uit de ruby cacaoboon en zónder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken.

De zorgvuldige selectie van de juiste cacaobonen in combinatie met de juiste verwerking in België heeft geleid tot een intens fruitige smaak met fris-zure accenten en romige toetsen. Het unieke smaakprofiel en de sprankelende kleur is 100% afkomstig uit de cacaoboon. Een geschenk van Moeder Natuur, zónder enige toevoeging van kleur- of smaakstoffen.

Verwerking

Marijn Coertjens, chef-patissier en Belgian Chocolate Master: “Met Ruby RB1 moet je eigenlijk ontleren wat je al wist. Vergeet wat je met traditionele pure-, melk-, of witte chocolade zou doen. Deze chocolade opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden. Een schitterend cadeau voor de creatieve chefs onder ons.

  • Do’s: Ruby RB1’s unieke smaak en kleur nodigt uit tot prachtige food-pairings. Enkele experimenten van chefs bewezen al dat RB1 uitzonderlijk goed past bij bijvoorbeeld Rosé Champagne, Kriekbier, gezouten karamel en zelfs hartige ingrediënten zoals (blauwe) kaas of kaviaar. Bewaar uw Ruby creaties luchtdicht en op een geurloze, droge en donkere plek. .
  • Don’ts: Ruby RB1 is niet geschikt voor bakrecepturen, zoals: brownies, koekjes etc. 

 

Hoe te werken met Ruby RB1?

Onze chefs delen onderstaande tips om de natuurlijke kleur en smaak van ruby chocolade te behouden in jouw chocoladerecepturen. Ruby RB1 onthult haar unieke eigenschappen namelijk alleen door zorgvuldig de zuurtegraad in het recept te beheren.

  • Pure toepassingen: De subtiele ruby kleur en smaak komen het best tot hun recht in pure toepassingen, zoals repen, bonbons, pindarotsen, chocolade lolly’s of gedipte koekjes en donuts.
  • Mengen met vloeistoffen: Indien Ruby RB1 wordt gemengd met vloeistoffen op vet- of waterbasis zal de smaak en kleur afnemen. Combineer daarom recepturen als mousse, ijs, cremeux, ganache of saus met fris-zure componenten zoals fruitpuree of limoensap. We adviseren daarnaast om roodgekleurde ingrediënten toe te voegen, zoals rode bietenpoeder, gedroogde bloemblaadjes (rozen of hibiscus) of Mona Lisa® Power Flowers™ om de ruby kleur te ondersteunen.

 

Ondersteun cacaoboeren samen met de Cocoa Horizons Foundation

Met uw keuze voor Callebaut® ruby RB1, ondersteunt u de cacaoboeren. Het partnership tussen Callebaut® en de Cocoa Horizons Foundation staat in voor de sourcing van duurzame cacao en het stimuleren van ondernemerschap onder de cacaoboeren. Met elke ruby Callet™ geeft u specifiek heel wat terug aan de cacoboeren in Ivoorkust en Ghana. Via trainingsprogramma’s en financiële incentives worden zij gemotiveerd om de kwaliteit van hun oogst én de oogstopbrengsten te verbeteren. Dankzij het partnership met de Cocoa Horizons Foundation is Callebaut® ook in direct contact met de coöperatieven van cacaoboeren waar zij mee samenwerkt.

Bestel Ruby RB1:

CALLETS RUBY

Callets ruby

Callebaut