Trouw

Trouw

Trouw is sinds 1702 grutterij en specialist in peulvruchten, maar tegenwoordig zoveel meer. Het verwerken van peulvruchten, zaden, glutenvrije meelsoorten en glutenvrije bakmixen behoren tot de specialiteiten van Trouw. Naast de meer bekende producten, biedt Trouw ook speciale soorten aan als biologische witte linzen, Farro spelt en Fonio zaad. Bekijk het gehele assortiment!


Bonen zijn eetbare zaden van planten uit de vlinderbloemenfamilie. Deze bloemenfamilie bestaat uit ruim 19.000 soorten. Bonen zijn erg veelzijdig en een goede basis voor verschillende gerechten, gebruik bonen bijvoorbeeld in wraps, schotels of soepen. Bonen zijn voedzaam en een prima vleesvervanger. Binnen het assortiment van Trouw zijn verschillende soorten bonen verkrijgbaar.


Mung Bonen

De mungboon is een klein zaadje van de Vigna Radiata plant en familie van de kousenband. Van buiten groen, van binnen ivoorwit, met een smaak die overeen komt met linzen. De mungboon is in Nederland bekender in gekiemde vorm, zodra een mungboon ontkiemt, krijg je namelijk Taugé. De boon zelf is vooral populair in Azië, zo wordt de boon in India veel gebruikt in soepen en dahls, in het zuiden van China is het een belangrijk ingrediënt van een dessert en in Korea worden ze gemalen en geweekt verwerkt in een soort pannenkoek.
Mungbonen bevatten veel vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels zijn vetarm en licht verteerbaar.
Week de bonen 6-12 uur in koud water, kook ze totdat de bonen zacht zijn en uit elkaar vallen (ca. 20-30 minuten.

MUNGBONEN

Mungbonen

Trouw23000190

Zwarte bonen

De zwarte boon heeft een stevige, vleesachtige structuur, de smaak wordt weleens vergeleken met die van champignons. Ze zijn populair in de Latijns-Amerikaanse keuken. Laat de bonen voor het bereiden eerst een nacht weken, kook ze vervolgens in ruim water voor circa 60-90 minuten.

ZWARTE BONEN

Zwarte bonen

Trouw23000270

Kidney bonen

De rode kidneyboon heeft zijn naam te danken aan de nierachtige vorm en diep rode kleur. Kidneybonen zijn in vergelijking met andere bonen vrij groot en hebben een stevig velletje. Zoals alle gedroogde bonen, moeten de kidneybonen van te voren eerst weken. Laat de kidneybonen een nacht weken, kook ze 10 minuten stevig en kook ze vervolgens in circa 35 minuten in ruim water gaar.

RODE KIDNEY BONEN

Rode kidney bonen

Trouw23000310

Witte bonen

De witte boon is in Nederland vooral bekend in tomatensaus. Een bijzondere eigenschap van de witte boon is dat hij super zacht wordt wanneer hij langzaam wordt gekookt, maar niet uit elkaar valt. De witte boon neemt erg makkelijk de smaken over van de producten waarmee het gekookt wordt, bijvoorbeeld tomatensaus en vlees. Laat de bonen 8-12 uur weken en kook ze in 40-60 minuten gaar, afhankelijk van de bite die u wenst.

WITTE BONEN

Witte bonen

Trouw23000350

3,85

per zak 1000 gram

Pinto bonen

De pinto boon dankt zijn naam aan zijn uiterlijk. In het Spaans wordt de boon Frijol Pinto genoemd, wat letterlijk betekend “gespikkelde boon”. De boon is ook wel bekend als Kievitsboon, dit omdat de boon qua uiterlijk lijkt op het ei van de kievit. Pinto bonen hebben een licht zoete smaak. Laat de bonen 2 uur weken en kook ze vervolgens circa 45 minuten.

PINTO BONEN

Pinto bonen

Trouw23000380