Carapelli olijfolie

Carapelli staat synoniem voor de typisch Italiaanse passie voor een fantastische maaltijd. De samenstellers van Carapelli zien zichzelf als kunstenaars die uit de beste geselecteerde olijven op ambachtelijke wijze uitgebalanceerde olijfolie persen. Kernwaarden zijn hier puurheid en respect voor traditie en natuur, de kunst van de eenvoud.

Om het vakmanschap tot uiting te brengen in communicatie is gekozen voor een andere kunstenaar, de historische Italiaanse schilder uit de renaissance: Caravaggio. De scherpe contrasten tegen een donkere achtergrond wordt gebruikt voor uitingen met pure ingrediënten. Carapelli wordt gebotteld in Tavarnelle Val di Pesa, even buiten Firenze (Toscane).

Carapelli olijfolie: drie heerlijke varianten

De Il Nobile olijfolie wordt geperst uit olijven die een zachtere smaak geven. Juist hierdoor combineert de olijfolie goed met zachtere smaken zoals vis en groenten. Carapelli Il Nobile is een evenwichtige aromatische olijfolie met een aangename scherpte en bitterheid en een zacht mondgevoel. De oogstperiode van de gebruikte olijven is in november.

De Oro Verde olijfolie is een eerbetoon aan de eeuwenoude Italiaanse olijfolie cultuur. De smaak van de Oro Verde is typisch Italiaans, er zijn jong- en middenrijpe olijven gebruikt. Hierdoor combineert deze olie met vele gerechten. Carapelli Oro Verde is een elegante en harmonische olijfolie met een medium fruitige smaak. De oogstperiode van de gebruikte olijven is in november en december.

De Carapello Bio olijfolie wordt geperst uit olijven van de biologische landbouw. De olijven bevatten hierdoor meer antioxidanten, waardoor de smaak iets meer bitter is. Het is een mooie complexe olijfolie met een medium fruitige smaak. De oogstperiode van de gebruikte olijven is in november en december.