De opdracht
De wedstrijdopdracht was tweeledig:
1. Maak een zomerse creatie met CERVENA boerderijhert waarvan minstens 1 item op de barbecue bereid is. Denk hierbij aan bites, streetfood en tapas 3.0 en niet een schilderij op een bord. Er zal bij de (halve) finale worden beoordeeld op smaak, cuisson, originaliteit, presentatie en inventiviteit.
2. Serveer bij het gerecht een passend drankje naar eigen inzicht en maak hiermee de perfecte combi met het gerecht.
Finale
De deelnemende chefs hebben in mei deelgenomen aan een digitale voorronde. Naast de halve finale op 16 juni jl., zal er een tweede halve finale worden gehouden op 10 oktober in HANOS Apeldoorn. De finale vindt begin 2017 plaats. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang 'Cervena Masterchef' noemen en wint een reis voor 2 personen naar Nieuw-Zeeland. De tweede en derde prijswinnaars ontvangen een Big Green Egg.