Eerste finalisten Cervena kookwedstrijd bekend

Op 11 juni werd de eerste halve finale van de Cervena kookwedstrijd gehouden. Van de 7 deelnemers gaan er 4 door naar de finale in begin 2017; zij strijden met de winnaars van de halve finale die in oktober plaatsvindt, om de titel 'Cervena Masterchef 2017'.

De deelnemende koks kookten op een verrassend hoog niveau tijdens de eerste halve finale. De chefs hadden al hun creativiteit uit de kast gehaald.

De chefs die in de finale koken zijn van:

  • Restaurant Joris uit Nunspeet
  • Ria Joosten Catering uit Neer
  • Restaurant Crijns uit Bladel
  • Herberg De Zoelensche Brug uit Zoelen


Cervena boerderijhert

In 2015 startte HANOS met de verkoop van CERVENA boerderijhert. Dit ‘premium’ boerderijhertenvlees wordt door de horeca zeer enthousiast ontvangen. Dit komt mede door het feit dat boerderijhert een prima alternatief stuk vlees is om in de zomer op de kaart te zetten. Zo leent het zich uitstekend voor bereiding op de grill.

De opdracht

De wedstrijdopdracht was tweeledig:

1. Maak een zomerse creatie met CERVENA boerderijhert waarvan minstens 1 item op de barbecue bereid is. Denk hierbij aan bites, streetfood en tapas 3.0 en niet een schilderij op een bord. Er zal bij de (halve) finale worden beoordeeld op smaak, cuisson, originaliteit, presentatie en inventiviteit.

2. Serveer bij het gerecht een passend drankje naar eigen inzicht en maak hiermee de perfecte combi met het gerecht.

Finale

De deelnemende chefs hebben in mei deelgenomen aan een digitale voorronde. Naast de halve finale op 16 juni jl., zal er een tweede halve finale worden gehouden op 10 oktober in HANOS Apeldoorn. De finale vindt begin 2017 plaats. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang 'Cervena Masterchef' noemen en wint een reis voor 2 personen naar Nieuw-Zeeland. De tweede en derde prijswinnaars ontvangen een Big Green Egg.

 

HANOS organiseert: dé kookwedstrijd van 2017/2018 Cervena boerderijhert
HANOS organiseert: dé kookwedstrijd van 2017/2018 Cervena boerderijhert
HANOS organiseert: dé kookwedstrijd van 2017/2018 Cervena boerderijhert
HANOS organiseert: dé kookwedstrijd van 2017/2018 Cervena boerderijhert
ban_nic_cervena_kookwedstrijdhalvefinale1_05_1606_747x747.jpg
ban_nic_cervena_kookwedstrijdhalvefinale1_06_1606_747x747.jpg