Dé spannendste kookwedstrijd van Nederland en België:
Cervena boerderijhert 2017/2018

 

Op 19 februari 2018 vindt de finale van de Cervena Boerderijhert Kookwedstrijd 2017/2018 plaats in HANOS Den Haag-Delft. Dé spannendste en meest creatieve kookwedstrijd van Nederland en België! Tijdens drie spannende voorrondes zijn tien finalisten geselecteerd.

De opdracht?

Maak een creatie van Cervena boerderijhert, gecombineerd met producten uit het seizoen. Denk vooral out-of-the-box: bites, streetfood 3.0. Maak een bijzondere presentatie, niet een schilderij op een bord. Van de creatie moeten in ieder geval 3 verschillende delen van het Cervena boerderijhert gebruikt worden, waarvan minimaal 1 deel op de barbecue bereid is. Het gerecht moet goed uit te voeren zijn in een restaurantsituatie. Bedenk bij het gerecht een bijpassende drank naar keuze en maak daarmee een perfecte combinatie die de smaken van de creatie versterken. Het staat de deelnemer vrij om te bepalen welke drank dit is: een cocktail, wijn, bier, koffie, thee, een infusie van groenten, alles is geoorloofd... So let's be creative together!

De finalisten zijn geworden:

  • Ria Joosten Catering&Evenementen | Martijn Jansen 
  • Jansen en Jansen | Remko Wols
  • ‘t  Amsterdammertje | Marco van de Wijngaard
  • Bistro Velvet | Mario Eijkelkamp
  • Herberg de Zoelensche Brug | Jeffrey Schoeman
  • Restaurant at home | Kamil Piasecki & Joeke Warmerdam
  • Rudy's Lunch & Diner | Rudy Westerman
  • Brasserie Bru | Jeroen Rikkels
  • De Repertoire | Joris Wils

De finale vindt tussen 11.00 en 16.00 uur plaats in het Culinair Theater van HANOS Den Haag-DelftRondom de wedstrijd organiseert de vestiging diverse kookdemo’s en proeverijen met Cervena boerderijhert en Nieuw-Zeelandse wijnen. De finalisten strijden voor prachtige prijzen:

De jury bestaat uit Anne Hemminga (Cervena kookwedstrijd winnaar 2017), Shannon Campbell (chef bij 'Deer Industry of New Zealand'), Herlinda de Clerck (uitgever PassionHi magazine) en Philippe Lafortune (Hof van Nazareth). Bij de beoordeling gaat het met name om de smaak en er zal uiteraard nauwkeurig op de cuisson gelet worden. Tevens zal de beoordeling van de bijpassende drank zwaar wegen. Daarnaast zal de jury de gerechten beoordelen op basis van originaliteit, presentatie en inventiviteit; ook het gebruik van de wat minder bekende delen zijn belangrijk.

Komt u kijken naar de bloedstollende finale?
U bent van harte welkom bij HANOS Den Haag-Delft op maandag 19 februari! Tijdens de finale koken de deelnemers niet alleen voor de jury, maar worden er óók kleine hapjes gemaakt voor het publiek.

Zo ziet de wedstrijd eruit

 
  • 1.
    Inschrijven voor de digitale voorrondes is alleen nog mogelijk voor Apeldoorn en Antwerpen.
     
  • 2.
    Begin juni 2017 bekendmaking deelnemers voorronde juni in Eindhoven.
     
  • 3.
    3 voorrondes in Apeldoorn, Eindhoven en Antwerpen in Juni, September en Oktober 2017
  • 4.
    Finale van de Cervena kookwedstrijd op 19 februari 2018

          

De achtergrond van Cervena boerderijhert