Chef Sommelier

Chef & Sommelier

Wijnen kunnen een gerecht maken of breken. Het is en blijft altijd zoeken naar de juiste balans tussen een gerecht en wijn. Onze chef & sommelier sloegen de handen ineen en gingen voor dit voorjaar op zoek naar de optimale combinaties. Van evenwichtig en gebalanceerd, fris en rond tot complex en filmend. Laat u inspireren door de wijn-spijscombinaties van onze chef & sommelier.


Bekijk de wijnen en recepten:

Rosé & aubergine in tahini en geitenyoghurt

De Baron Gassier Cuvée Élégance is met haar krachtige bouquet en zachte zuren de perfecte begeleider van dit gerechtje met aubergine omhuld met tahini en geitenyoghurt. In dit gerechtje is verder een gel van granaatappel, crumble van quinoa, ingelegde uitjes en een espuma van yoghurt en amandel verwerkt. Een heerlijk mediterraan gerecht met een mooie krachtige rosé.

Ga naar recept

 
BARON GASSIER CUVÉE ÉLÉGANCE

Baron gassier cuvee excellence

Baron gassier8235421

14,25 11,95

per fles 75 centiliter

Müller-Thurgau & oester met lamstartaar

Deze wijn is gemaakt van de druif Müller-Thurgau. Aromatisch, bloemig, zacht kruidig, maar ook nootachtig en ziltig. Dit gerechtje van lamstartaar en oesters heeft ook zeker die nootachtige en zilte tonen. In dit gerechtje zijn shaved ice van granny smith en tomaten gecombineerd. De frisse zuren in dit gerechtje zijn een mooie aanvulling op deze wijn met een licht zuurtje.

Ga naar recept

 
PETER ZEMMER MULLER THURGAU CAPRILE
10,20

per fles 75 centiliter

Sauvignon Blanc & pomme pavé met paling & geitenkaas

Dit is met recht een fantastische klassieke sauvignon blanc uit de Loire. Bij deze wijn past dan ook een klassieke bite in de vorm van ‘pomme pavé’. Hiervoor zijn Charlotte aardappelen dun geschaafd, op elkaar gelegd en op hoge temperatuur gebakken in de oven, onder druk weggezet en teruggekoeld en vervolgens krokant gebakken in olie. Op deze bite wordt gerookte paling, jonge geitenkaas met bieslook en wat krokant zeewier geserveerd. Juist die vettige ingrediënten sluiten heel mooi aan op de wijn.

Ga naar recept

 
DOMAINE PORTIER QUINCY

Domaine portier

Domaine portier8200280

14,95 12,75

per fles 75 centiliter

Viognier & millefeuille van little gem

Een genereuze wijn met mediterrane tonen, een bloemig karakter en een vleugje frisheid op het einde. Deze wijn schenkt goed bij een lekker fris gerecht. In dit geval bij een millefeuille van little gem met daarbij een dressing van dille, dragon en karnemelk. Daarbij een tartaar van burrata, Aleppo peper, limoen en rivierkreeftjes. Het ronde karakter van de wijn combineert perfect met de frisheid van dit gerechtje.

Ga naar recept

 
CARRIERE PRADAL LES COUSINS VIOGNIER
11,95 9,50

per fles 75 centiliter

Pinotage rosé & lamsvlees, artisjok en citroen

Lamsvlees is bij uitstek geschikt om in het voorjaar te serveren. In combinatie met deze levendige en jonge pinotage rosé een fantastische voorjaarsknaller. Het lamsvlees is bereid met daarbij lamsglace, artisjokcrème en yoghurtmayonaise van citroentijm. Het gerechtje wordt afgemaakt met mosterd-dukkah en rasp van gepekelde citroen. Dit gerechtje wordt geserveerd in een groot slablad. Lekker om dubbel te vouwen en als ‘one bite te eten naast dit prachtige glas pinotage rosé.

Ga naar recept

 
AALDERING FLORENCE PINOTAGE ROSÉ
10,95 9,15

per fles 75 centiliter

Riesling & cakeje van doperwt & rucola met asperge & kreeft

Een droge riesling is niet altijd makkelijk om te combineren, maar zeker een absolute klassieker bij asperges. Dit gerechtje bestaat uit een hartig cakeje van onder andere velderwten en rucola. Daarop komt een crème op basis van dragon. De witte asperges in dit gerechtje zijn eerst geblancheerd en daarna gegrild. Het gerecht is compleet met de kreeft die eerst is geweld in warme boter en daarna gegrild.

Ga naar recept

 
GUNDHEIMER SONNENBERG RIESLING TROCKEN

Gundheimer sonnenberg riesling trocken

Weingut boxheimerhof8545430

14,75 9,95

per fles 75 centiliter

Grüner Veltliner & Asian cracker, lamskebab & spicy ananas

Grüner Veltliner is met haar frisse aroma’s, fijne pepertje en minerale tonen een fantastische begeleider van Aziatische gerechten. Deze wijn wordt geschonken bij een licht pikante cracker die gemaakt is met de zogenaamde rosettestang. Hierop wordt spicy ananas geserveerd die gemarineerd en gebakken is in een specerijenolie. De zacht gegaarde lamskebab is krokant gebakken in een glaze van soja en knoflook. De Japanse mayonaise maakt het gerechtje helemaal af én maakt de wijn-spijscombinatie compleet.

Ga naar recept

 
DURNBERG GRUNER VELTLINER FALKENSTEIN
10,20 8,95

per fles 75 centiliter

Garnach Blanco & vegetarische moussaka

Bij deze expressieve en aromatische ‘garnacha blanco’ wordt een vegetarische moussaka geserveerd. Deze is gemaakt op basis van geroosterde aubergine en een klassieke tomatensaus met daarin knoflook, basilicum en gepelde tomaten. Hier gaan verder olijfjes en gerookte mozzarella in. De hartige tartelette wordt gevuld met dit mengsel en schaaf er wat Parmezaanse kaas overheen. Heel goed voor te bereiden en heerlijk bij deze gastronomische witte wijn.

Ga naar recept

 
LAS MARGAS BLANCO GARNACHA VEGAN
10,50 8,45

per fles 75 centiliter

Bekijk hier alle recepten van Chef en Sommelier:

Bekijk alle recepten

Meer inspiratie:

Vers in het voorjaar

Vers in het voorjaar

Vers in het voorjaar