Chileense wijn

Chileense wijn

Chili is een uitgestrekt land van 5000 km, je kan dan moeilijk over ‘Chileense wijn’ in het algemeen spreken. Dit komt mede ook doordat een aantal van de wijngaarden aan de voeten of zelfs in de bergen van de Andes liggen. Wel zijn er diverse sub regio’s onderscheiden die ieder hun eigen wijnen voort brengen. Zo zijn daar bijvoorbeeld Aconcagua Costa en Valle de Curica.

Bekijk alle Chileense wijnen

Maak kennis met een selectie Chileense wijnhuizen

Hieronder vindt u een selectie van onze Chileense wijnhuizen met vermelding van de wijnstreek. U kunt ook via het menu aan de linkerzijde direct naar uw favoriete wijnhuis navigeren. Per wijnhuis is aangegeven welke wijnen (rood, wit, rosé) zij produceren en ook of zij biologische en/of mousserende wijnen in het assortiment hebben.


Viña Mestizo - Central Valley

De meeste wijngebieden liggen ten zuiden van de hoofdstad Santiago. De namen van deze wijngebieden eindigen bijna allemaal op ‘Valley’ en zijn vaak genoemd naar de belangrijkste rivier die door het desbetreffende gebied loopt. De laatste jaren zijn er veel nieuwe en veelbelovende wijngebieden bij gekomen. Dat geeft aan hoe snel de Chileense wijnbouw zich ontwikkelt.

De Chileense wijnbouw is Frans georiënteerd. De aangeplante druivensoorten zijn daar een goed voorbeeld van. Er wordt geëxperimenteerd met allerlei rassen, maar cabernet sauvignon, merlot, chardonnay en sauvignon blanc bepalen het beeld.

Viña Mestizo | rood, wit

Erasmo - Maule Valley

Erasmo is de naam van een lokale boer die mee heeft geholpen om het unieke karakter van het oude land van Caliboro te begrijpen. Dit land werd al door de Conquistadores bewerkt. Erasmo estate brengt nu bekroonde wijnen naar de wereld.

Het zijn handgemaakte wijnen, uitsluitend geproduceerd met druiven van het landgoed. Deze zijn natuurlijk gefermenteerd en vol met krachtige aroma’s van het Chileense terroir. Hun wijnen zijn doorspekt met traditie.

Erasmo | rood, wit

(terug naar boven ↑)


MG - Colchagua Valley

MontGras is een dynamisch, jong en modern bedrijf en is gelegen in Chili. Sinds de oprichting van het familiebedrijf in 1992 heeft MontGras zich gespecialiseerd in de productie van kwaliteitswijnen met de naam MG. Duidelijk gevinifieerd naar het karakter van de druivensoort.

De certificering ‘Sustainable wine of Chile’ is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken. Viña MontGras bezit meer dan 150 hectare wijngaarden, voornamelijk beplant met cabernet sauvignon, merlot, chardonnay en sauvignon blanc.

MG | rood, wit, rosé

(terug naar boven ↑)


Montes - Colchagua Valley

De geschiedenis van Montes begint in 1988 wanneer vier partners, geleid door Aurelio Montes, besluiten hun droom waar te maken. Deze droom is het maken van Chileense wijn met de duidelijke kenmerken van de diverse regio’s middels het gebruik van duurzame methoden.

Montes Alpha cabernet sauvignon in 1987 de eerste super premiumwijn uit Chili en was de voorloper van veel andere Chileense topwijnen zoals Montes Folly, Purple Angel en Secret Angel. Ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan werd Montes Taita op de markt gebracht, een wijn die al het goede van Chili verenigt. Montes is altijd een gastronomische wijn geweest. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij in inmiddels 110 internationale markten in de (top) gastronomie te vinden zijn.

Montes | rood, wit, rosé

(terug naar boven ↑)