Cocktailtips van Misja Vorstermans

The Master of Cocktails

Misja Vorstermans is één van de grondleggers van de Nederlandse cocktailscene. "Speciaal voor HANOS maakte ik vier kerstcocktails en deel ik mijn tips om indruk te maken op uw gasten!". Lees hier zijn tips.


Ice ice baby
• Gebruik zoveel mogelijk als er past in de shaker.
• Hoe groter de ijsblokjes, hoe beter voor de cocktail.
• IJs nodig voor de punch bowl? Maak dit zelf met behulp van cakevormen, plastic bewaarbakjes óf zelfs een omgespoeld melkpak. Het grote blok ijs smelt veel langzamer dan ijsblokjes én zorgt ervoor dat de punch niet verwaterd.

Voeg groen toe
Munt en limoen horen zeker onder de veel gebruikte ingrediënten van een cocktail. Leg de focus op het groen om het echt om te toveren tot een kerstcocktail!
• Gebruik de limoenen die lichtgroen tegen geel aan zijn. Deze geven meer en lekkerder sap dan de harde, donkergroene en onrijpe limoenen.
• Limoen- en citroensap persen we natuurlijk het liefste zelf, maar maak dit niet meteen in grote hoeveelheden. Na 4 uur gaat de kwaliteit flink achteruit en na 8 uur kan je het sap echt niet meer gebruiken.

Feestelijk effect
Pak een schoteltje en giet daar een bodempje Monin Stawberry of een andere smaak in. Doop het glas in de siroop en vervolgens in de suiker voor een feestelijk effect!

Shared drinking
• Blended cocktails zijn makkelijk om snel in grote hoeveelheden te maken.
• Een grote punchbowl draagt zeker bij tot het feestelijke gevoel, zorg wel voor grote ijsblokken en mooi fruit. Tip: gebruik een soeplepel om de cocktail makkelijk over de glazen te verdelen.

Shake, blend, stir
• Shake minimaal 8 en maximaal 12 seconden.
• Shake nooit koolzuurhoudende dranken (frisdrank, champagne, etc.).
• Wees lief voor de blender en gebruik met het blenden ‘crushed ice’.

Misja Vorstermans

Most important!
Wees niet eigenwijs en gebruik altijd een maatbeker om de receptuur af te meten.
"Toen ik 25 jaar geleden begon met het maken van cocktails, kwam de cocktailbranche net om de hoek kijken. Vandaag de dag is dit een heel ander verhaal; de cocktailscene is booming! 

Tegenwoordig is Misja voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club (NBC). Na de oprichting van agency Fabulous Shakerboys heeft hij in 2012 zijn twee passies gebundeld en richtte hij ISAAC Academy op, waar bartenders van alle niveaus worden opgeleid en carrière kunnen maken in de hospitality business.


Meer tips van Misja Vorstermans

Livestream Workshop Cocktails & Drinks

Klik hier om de recepten te ontvangen

Tijdens de Workshop A brand new day | Cocktails & drinks met Misja Vorstermans komen o.a.(inter)nationale trends, tips & tricks en hét basisrecept dat elke bartender moet weten aan bod. Hiermee kunt u u meer dan 200 cocktails creëren. Dit wordt er besproken: (inter)nationale trends, tips & tricks en hét basisrecept dat elke bartender moet weten en waarmee u meer dan 200 cocktails kunt creëren. 


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de feestdagen

Smaken van de feestdagen

Bij HANOS vindt u alles om uw gasten smakelijke feestdagen te bezorgen!


Laat u inspireren

Inspiratie en recepten op het gebied van wijn

Dranken

HANOS is uw drankspecialist. Of het nu gaat over wijn, whisky, champagne, bier of koffie.

Lees meer