Koffie- en thee-apparatuur horeca

Pistonmachines, volautomaten, filterapparatuur en theeapparatuur

Maak kennis met onze diverse typen apparatuur. We lichten per type machine één/een paar apparaten toe met  de bijbehorende specificaties, om u zo een beeld te geven van de diverse typen apparatuur. Naast deze apparatuur kunnen wij een koffiemachine opbouwen geheel naar uw wens, geen uitdaging is te groot!

Bij het kiezen van een apparaat zal de conceptmanager of accountmanager ondersteunen welk apparaat het meest geschikt is voor uw specifieke situatie. Door technische training en jarenlange ervaring en kennis van de markt, kan de conceptmanager of accountmanager u precies vertellen waar hij op moet letten.

Direct weten welke type apparatuur het best bij uw onderneming past?

Neem contact met ons op

Pistonmachines

De pistonmachine wordt vooral ingezet op plekken waar een hogere kwaliteit koffie belangrijk is. Denk aan Horeca, grand cafes en restaurant. Handmatig met koffie werken voor verschillende specialiteiten. Wij geven mogelijkheid om trainingen te geven met onze barista. De Faema E98 UP is een voorbeeld van een kwalitatieve machine.

747x498_4.jpg

Faema E98 UP A2

De Faema E98 UP is een automatische espresso machine met een microprocessor voor makkelijke programmering van de koffie doseringen van de koffie. De Faema E98 UP is stevig gebouwd en zorgt voor betrouwbare kwaliteit in elk kopje. Het fixed-nozzle thermosyphon systeem garandeert kwaliteit met elke zetting. De machine heeft de perfecte prijs / kwaliteit verhouding. Optioneel te krijgen in Groepverlichting of Tall Cup uitvoering.

Specificaties 2-groeps

Uurcapaciteit: Circa 180 koppen 
Aansluitwaarde: vermogen bij krachtstroom 380-415V3N~ / 4100 – 4800 W of 220-240V~ 50/60Hz gereduceerd
Wateraansluiting: op vaste wateraansluiting
Wateraffvoer: Afvoerslang naar vaste afvoeraansluiting
Afmetingen (BxDxH): 820 x 518 x 552 mm
Gewicht: 63 Kg

Faema.png

Faema E71E

De gloednieuwe Faema E71E, met nieuwe “Cold-touch” stoompijpen, nieuwe interface en instelbare drukinstelling, is ontworpen voor degenen die alleen maar de beste koffie aan de klanten willen serveren. Deze unieke machine heeft een zwarte body en RVS/grijze afwerking die, zoals de afbeelding met het standaard achterpaneel wordt geleverd. Er kunnen uiteraard wel diverse aanpassingen worden gedaan om de E71E naar uw wens te maken.

Specificaties 2-groeps

Uurcapaciteit: Circa 180 kopjes
Aansluitwaarde: vermogen bij krachtstroom -415V3N~ / 6200 – 7400 W
Wateraansluiting: op vaste wateraansluiting
Wateraffvoer: Afvoerslang naar vaste afvoeraansluiting
Afmetingen (BxDxH): 794 x 619 x 484 mm
Gewicht: 71 Kg

Volautomatische Espressomachines

De volautomaat geeft altijd dezelfde kwaliteit en iedereen kan ermee werken. Met één druk op de knop creëert de machine alle koffie variaties die u wenst, van cappuccino tot espresso. De machines zijn wel duurder dan pistonmachines. De Franke A600 is een voorbeeld van een kwalitatief goede volautomatische koffiemachine.

Franke A600.png

Franke A600

A600 espressomachine is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die hoge kwaliteit koffiespecialiteiten willen combineren met veel bedieningsgemak en fraai design van de apparatuur. De machine bereid eindeloos veel variaties met koude en warme melk, koud en warm melkschuim. Voorzien van 1 hoge precisiemolen met keramische maalschijven (2 molens op aanvraag) verse melk of topping voor cappuccino, latte macchiato en overige melkkoffie's duidelijk digitaal bedieningspaneel, flexibel in te delen capaciteit: ± 200 koppen p/u. Automatisch instellende koffie-uitloop.

Specificaties

Uurcapaciteit: Café crème: tot +/- 120 koppen Cappuccino: tot +/- 160 koppen
Aansluitwaarde: 240V/2.8 kW
Wateraansluiting: vast met wasmachinekraan
Waterafvoer: vaste afvoer met diameter 50 mm
Afmetingen (BxDxH):610 x 600 x 750 mm  
Gewicht: 64 Kg

747x498_3.jpg

Schaerer Coffee Club PRO

De Schaerer Coffee Club is een compacte espressomachine waardoor het geschikt is voor iedere organisatie. Deze slimme koffiemachine biedt een grote variatie in warme dranken dankzij het Milk Smart systeem voor verse-melkbereidingen. Als instapmodel in de professionele wereld van de koffie, werd de Coffee Club voor een dagelijkse capaciteit van 100 koppen ontworpen - ideaal voor gebruik in kleine horeca- en hotelzaken, in convenience stores of voor zelfbediening op kantoor.

Specificaties

Geadviseerde dagcapaciteit: 100 koppen
Uurcapaciteit: tot +/- 60 koppen
Aansluitwaarde: 220–240 V~ 50/60 Hz
Wateraansluiting: ja
Waterafvoer: ja
Afmetingen (BxDxH): 325 x 570 x 501 mm
Gewicht: 25,5 Kg

Filterapparatuur

Filterapparatuur zijn perfect bij het zetten van grote hoeveelheden filterkoffie. Denk aan locaties zoals vergaderruimten of sportkantines, maar ook de uitvaartzorg. De Bravilor 2 x 10 liter BHWA is een voorbeeld van een kwalitatief goed filterapparatuur.

 

Bravilor Bonamat .png

Bravilor Bonamat Rondfiltermachine B 5 HW

Rondfilterapparatuur zet grote hoeveelheden verse koffie in losse containers en heeft een aparte boiler en aftapkraan voor heet water. De Bravilor Bonamat is voorzien van digitaal display, totaal- en dagtellers, ontkalkings-systeem en koffie-is-klaar signaal. Tevens is deze machine uitgerust met een ingebouwde tijdklok en voorzien van optimale beveiligingen. Wordt geleverd met 2 containers (VHG) van 5 liter inhoud, twee rvs filterpannen en een rvs lekbak. De containers zijn voorzien van zgn. PTC-elementen die een langere houdbaarheid van de Koffie garanderen.

Specificaties

Uurcapaciteit: Café crème: ca. 30 liter (ca. 240 koppen) en ca. 20 liter heet water
Zettijd Koffie: ca. 10 minuten (+3 minuten “doorzakken”) voor 5 liter
Aansluitwaarde: 400 V 3N ~ 50/60Hz – 5330 Watt
Wateraansluiting: Ja
Waterafvoer: Nee
Afmetingen: BxDxH (mm):790 x 570 x 799 mm
Gewicht: 35 Kg

9bceaaa3-b795-4aee-bbbd-2071cf3e9364.jpg

Bravilor Bonamat Novo
Select Cuisine Snelfiltermachine

Snelfilterapparaat voor locaties zonder wateraansluiting. Voorzien van 2 zelfregulerende warmhoudplaten, maar standaard uitgerust met 1 glaskan. Voorzien van kunststof filterpan. Zeer eenvoudig schoon te maken. Af en toe ontkalken met Bravilor Renegite (afhankelijk van waterhardheid). Glaskan reinigen met Bravilor Cleaner V.

Specificaties

Uurcapaciteit: 19 liter (ca. 152 koppen)
Buffervoorraad: 1 kan (12 koppen)
Aansluitwaarde: 230 Volt – 2130 Watt
Wateraansluiting: Nee
Waterafvoer: Nee
Afmetingen (BxDxH):214 x 391 x 424 mm
Gewicht: 4,8 kg

Theeapparatuur

De theemarkt is groeiende daarom zien we ook steeds vaker dat er behoefte is aan een aparte heetwatermachine. Bijvoorbeeld voor horecabedrijven die veel inzetten op high tea. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals sturing van de temperatuur. De Bravilor Bonamat Heetwater is een voorbeeld van een kwalitatief apparaat.

 

Bravilor Bonamat Heetwater apparaat HWA 6 (D)

Heetwater Apparaat HWA 6 met een buffervoorraad van 5,6 liter. Aantrekkelijk design, rondom netjes afgewerkt en voorzien van een zogenaamde dark stainless coating waardoor vingerafdrukken op het plaatwerk niet zichtbaar zijn. Verkrijgbaar met een tapkraan of gedoseerd (D) waarbij u de kop- en mok-grootte kunt instellen en als u de knop ingedrukt houdt dan wordt er een “ free flow” –functie geactiveerd. Voorzien van een goed geïsoleerde boiler – daardoor zeer energiezuinig – en allerlei ECO-functies. Zeer betrouwbare temperatuur instelling en doseer-nauwkeurigheid. Dankzij de “open boiler” ook gemakkelijk toegankelijk om schoon te maken en te ontkalken.

Uurcapaciteit: : ca. 30 liter p/uur
Aansluitwaarde : 230 Volt – 2830 Watt
Wateraansluiting : Ja Waterafvoer : Nee
Afmetingen: BxDxH: 240 x 295 x 435 mm 
Gewicht : 9,6 kg (HWA 6) / 10,3 kg (HWA 6 D)
Taphoogte : HWA 6: 170 mm / HWA 6 D: 140 mm

Thee apparatuur

Semi professionele apparatuur

Ook krijgen we steeds meer vraag naar semi professionele apparatuur, perfect voor locaties waar gemiddeld zo’n 80 – 100 koppen koffie per dag worden gedronken. De machines zijn zeer veelzijdig en gemakkelijk te bedienen. De Jura X8 is bij uitstek geschikt voor grotere kantoren, zelfbedieningslocaties en catering, met 21 specialiteiten die met één druk op de knop in het kopje stromen!

 

Jura X8

De X8 is een uiterst veelzijdige en betrouwbare allrounder. De koffiemachine kan in totaal 21 koffiespecialiteiten bereiden, variërend van specialiteiten met melk en melkschuim tot zwartekoffiespecialiteiten. Met één druk op de knop! Dankzij de in hoogte verstelbare dubbele uitloop kunnen zelfs twee koffiespecialiteiten tegelijk worden bereid. Ook een kan koffie en theewater van verschillende temperatuur behoren tot de mogelijkheden. De X8 werkt plug & play, hierdoor kan hij zowel perfect ingezet worden als vaste koffievoorziening en als flexibele oplossing.

Specificaties

Geadviseerde dagcapaciteit: 80 koppen
Aansluitwaarde: 220 – 240 V / 1450 W
Stroomsterkte: 10A
Stand-by vermogen: < 0.5 W
Afmetingen: BxDxH: 373 x 470 x 461 mm
Gewicht: 14 Kg

 

747x498_1.jpg
Welk type apparatuur past het best bij uw onderneming? Neem contact met ons op om een afspraak te maken

Lees meer over koffie- en thee-apparatuur bij HANOS

Naast de koffie- en thee-apparatuur verzorgen wij ook de onderhoudscontracten,garantie, eventueel mogelijkheden van baristatrainingen van onze koffiespecialist en de juiste koffie & tools

Lees meer over koffie- en thee-apparatuur