Garnalenassortiment bij HANOS

Garnalen zijn er in veel soorten en maten. Voor alle warmwatergarnalen wordt in Nederland de verzamelnaam 'gamba' gebruikt, maar Belgen gebruiken gamba alleen voor reuzezeewatergarnalen met kop. Om verwarring te voorkomen noemen we het beestje op deze pagina maar gewoon garnaal.

In het assortiment van HANOS vindt u diverse soorten garnalen. Wij zetten deze graag voor u op een rij.

Gamba white (Penaeus notialis)
Deze wilde tropische garnaal wordt duurzaam gevangen voor de kust van West-Afrika. Na de vangst wordt het dier direct aan boord verwerkt. Dit zorgt voor ultieme kwaliteit en versheid, waardoor de rijke, natuurlijke smaak en stevige bite blijft bewaard. Gamba white is alleen in zijn geheel (met kop) te verkrijgen.

Vannamei (Litopenaeus vannamei)
Oftewel de witpootgarnaal. Het dier wordt tegenwoordig op grote schaal gekweekt in onder meer Azië en Zuid-Amerika. Veel kwekers zijn overgestapt van black tiger naar vannamei, omdat deze sneller groeien en meer volume in een vijver kunnen hebben. De garnaal is stevig van structuur en zacht van smaak.

Argentijnse garnaal (Pleoticus muelleri
Een wilde koudwatergarnaal die wordt gevangen voor de kusten van Argentinië. Qua uiterlijk lijkt hij op de meer bekende black tiger garnaal, alleen is de Argentijnse garnaal voor het koken al rood/oranje. De Argentijnse garnaal is fijn van structuur met een lichtzoete intense smaak die neigt naar langoustine.

ARGENTIJNSE GARNAAL GEPELD 16/20

Argentijnse garnaal gepeld 16/20

Fisherman’s choice

19,95

per zak 800 gram

Zoetwatergarnaal (Macrobrachium rosenbergii)
Deze soort is voornamelijk afkomstig uit aquacultuur en leeft, zoals de naam al zegt, in zoet water. Omwille van het transport worden deze garnalen alleen zonder kop in Europa verhandeld. Zeer geliefd vanwege zijn omvang en zijn smaakvolle, sappige vlees.

Black tiger garnaal (Penaeus monodon)
Deze garnaal wordt gekweekt in zeewater in Zuidoost-Azië op extensieve of semi-intensieve wijze. Het schaaldier is herkenbaar aan de donkere kleur met blauw/grijze strepen op de staart. Gebakken of gekookt kleurt de gamba oranjeroze. Het vlees is vast en krokant van structuur.


Meer over vis, schaal- en schelpdieren bij HANOS

Inspiratie en recepten op het gebied van vis, schaal- en schelpdieren

Ontdek de wereld van vis, schaal- en schelpdieren bij HANOS. Maak kennis met ons unieke assortiment en laat u inspireren!

Lees meer