Oyester44: een originele Nederlandse maritieme vodka met 'terroir'

De OYESTER44 maritieme vodka is ontwikkeld door Chris Liebau uit pure passie voor zijn geboortestreek West-Brabant en voor de Oosterschelde en al de fantastische producten die deze streek te bieden heeft. Aan de vodka wordt een distillaat van Zeeuwse platte oesters van de familie Dhooge uit Yerseke toegevoegd. Verder worden verveine en citroenmelisse van Chris en Jacqueline Monden uit Etten-Leur, biologische pootaardappels van Cees van Tiggelen van de Brabantse Wal en gefilterd Oosterscheldewater toegevoegd.

De vodka wordt geproduceerd in kleine batches in de haven van Bruinisse door Meinderd Kampen, de beste distillateur van Zeeland. Alles wordt volledig met de hand verwerkt en alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk. De vodka is van nature glutenvrij. OYESTER44 draagt het Zeker Zeeuws certificaat als erkenning van de lokale herkomst van het product en het duurzame karakter.

Oorsprong

De letters YE in OYESTER44 staan voor Yerseke. Deze letters staan op de romp van lokale vissersboten als herkenning. De 44 staat voor het alcohol percentage in de vodka, de leeftijd van Chris toen hij met OYESTER44 begon en de numerieke betekenis.

Oyester44 nederlandse maritieme vodka

De smaak

De vodka is lichtziltig, fris, vol en romig van smaak. Eigenlijk is OYESTER44 iets heel anders dan de vodka’s zoals we die kennen. Door het gebruik van de kruiden en smaakmakers is het eigenlijk meer een botanical vodka die goed als alternatief kan dienen voor bijvoorbeeld gin.

De vodka is specifiek ontwikkeld om puur en licht gekoeld combineren met schaal- en schelpdieren. Verder smaakt OYESTER44 ook heel mooi met gerookte vis en sushi en sashimi. Naast foodpairing is het een hele smaakvolle basis voor cocktails. Denk hier aan klassiekers als de Bloody Mary, maar ook met een milde tonic, ginger beer of Zeeuws Appelaere appelsap smaakt hij heerlijk. 

Drinksuggesties:

  • Heerlijk om licht gekoeld puur te drinken.
  • Perfecte basis voor een hartige Bloody Mary.
  • Heerlijk verfrissend met ambachtelijk appelsap en bruisend mineraalwater.
  • Vodka Maritime: sodawater, sellerij- en citroenbitter, citroensap en wat citroenschil.
  • Een droge, milde tonic, Ginger Beer of Ginger Ale.
  • Bitter Lemon of Fever Tree Sicilian Lemonade.
  • Fentimans Curiositiy Cola of Caleb Kola.

Oyester44
6307930 | fles 50 cl