Zalmhuis Steur: herkenbare kwaliteit en smaak

Ambacht en traditie staan bij Zalmhuis Steur voorop als het gaat om de smaak en bereiding van vis. Sinds 1919 rookt Zalmhuis Steur op traditionele wijze, waarbij duurzaamheid voorop staat. Ambachtelijk als het gaat om smaak en bereidingsproces en eigentijds als het gaat om kwaliteit.

<

100% natuurlijk

De gerookte zalm is 100% natuurlijk, dus zonder conserveringsmiddelen en kunstmatige toevoegingen. De zalm wordt ingekocht volgens het Vis&Seizoen principe: juiste seizoen, duurzame vangsttechniek (of kweekmethode) en uit een gezonde populatie.

Geheime melange

Voor het rookproces wordt een geheime melange van vier FSC houtsoorten gebruikt. De aroma’s van de rook komen direct in aanraking met de zalm, dit komt de smaak van de zalm ten goede en zorgt voor een kenmerkende Steur smaak. De zalm wordt met de hand gefileerd. Vervolgens wordt de vis op klassieke wijze minimaal 12 uur droog gezouten. Na het zouten worden de zalmfilets afgespoeld om vervolgens de rooktunnel in te gaan om circa 15 uur gerookt te worden. In de rooktunnel worden de zalmen gedroogd door de warmte van de oven. Na het roken wordt de zalm bijna een dag met rust gelaten om te rijpen en tenslotte wordt de zalm nog met de hand gecontroleerd en ingepakt.

Het ambachtelijke proces van zalm roken: