De kaart van Brasserie Anoot

Aan de Van Notenstraat 94 in Antwerpen-Deurne huist al zeker 125 jaar een brasserie. Elke Bijtebier en Koen de Vries zetten deze traditie voort. In 2014 openden ze hun Brasserie Anoot, een moderne brasserie met voor elk wat wils. Het bleek een schot in de roos; Anoot is regelmatig tot elke stoel bezet.

ban_dekaartvan_brasserieanoot

Wat zijn de populairste gerechten?
“Afgezien van de suggesties op het krijtbord, zijn er een paar populaire klassiekers. Onze Vol Au Vent wordt veel besteld. Verder is onze zalmfilet bijzonder in trek. Dat is even wat minder geweest door negatieve publiciteit rond de zalm, maar het trekt nu weer aan. Daarnaast zijn onze lamskoteletjes met lookboter veel gevraagd en is ons stoofvlees zeer gekend.”

Wat maakt uw stoofvlees bijzonder?
“Hij is gewoon superlekker. Dat moet u beslist even proeven, ik zal de kok vragen of hij voor u een schaaltje maakt… We gebruiken voor ons stoofvlees echt kwaliteitsvlees, het nekstuk van runderen uit Namibië. Er gaat een klein beetje chocolade doorheen om de smaak wat zoeter en gedistingeerder te maken.”

Hoe belangrijk is het terras?

“Erg belangrijk. Het is een sterke troef. Ons terras ligt op het zuiden en onze gasten zitten er graag. We kunnen het hele terras overdekken, maar als de zon schijnt kan de overkapping eraf. Het terras is zeker belangrijk voor ons.”

U serveert ook ontbijt?

“Normaal zijn wij om 12.00 uur geopend. Maar op zondag maken wij om 10.00 uur open voor het ontbijt. Ook hierbij leggen we nadruk op verse ingrediënten. Zo hebben we confituren uit eigen keuken. Het ontbijt loopt heel goed. Vooral families maken er gebruik van.”

Ik zie dat u ontbijtbonnen heeft.
“Ja, we hebben speciale cadeaubonnen voor ontbijten. Veel gasten kopen ze en geven ze weg aan familieleden en vrienden. Dat marcheert uitstekend. Trouwens, we hebben ook cadeaubonnen voor het diner en de lunch. Er wordt veel gebruik van deze mogelijkheden gemaakt door onze gasten.”

Naast cadeaubonnen heeft u ook een verloting.
“Elke maand geven we een verrassingsmenu voor 2 personen weg. Elke keer als een gast bij ons een rekening voldoet, mag hij een lootje deponeren in een glazen pot. Eén keer per maand trekt mijn dochter hieruit een kaartje. Dat filmen we en zetten we op Facebook. Het is voor ons ook een manier om aan e-mailadressen te komen. Zodoende kunnen we de gasten persoonlijk melden wanneer de mosselen of een ander seizoensacties verkrijgbaar zijn.”

Wilt u meer lezen over Brasserie Anoot? U leest het in Courant 16.

 

ban_nic_kaart_van_anoot_gerecht_1607_747x498.jpg
ban_nic_kaart_van_anoot_interieur_1607_747x498.jpg
ban_nic_kaart_van_anoot_pand_1607_747x498.jpg