De kaart van Brasserie 't Wit Huys

“Nieuwe suggesties! Bekijk hier wat chef Bram deze week op jouw bord tovert...” ’t Wit Huys maakt wekelijks rechtsboven op zijn website de weeksuggesties wereldkundig. Bram, dat is Bram Schrijvers. Hij is chef van de Nijlense brasserie, zoon des huizes. Brasserie ’t Wit Huys aan de drukke markt in Nijlen is een echt en hecht familiebedrijf.

Waarom hebben jullie gekozen voor een open keuken?
“Precies een jaar geleden hebben we de open keuken gecreëerd. Dat was wel nodig ook. Het was allemaal erg klein, de doorgifte van de  borden en de communicatie waren lastig in de oude situatie. Daarbij mogen onze gasten best zien hoe wij in de keuken werken.”

U heeft veel vaste gasten?
“Zeker. Er zijn zelfs mensen die elke dag of om de twee dagen bij ons komen eten. Mooi is ook dat we veel verschillende soorten gasten hebben: jong, oud en alles er tussenin. Dat is precies wat wij willen. Onze brasserie moet voor iedereen toegankelijk en haalbaar zijn.”

En jullie zijn actief op Facebook?
“Als we nieuwe seizoensgerechten hebben, zoals onlangs de mosselen, maken we daarvan melding. We posten er altijd foto’s bij van de gerechten. In het algemeen ontvangen wij hierop bijzonder positieve reacties. We merken echt dat Facebook werkt.”

Klanten kunnen ook gerechten afhalen?
“Ja, we hebben meeneemgerechten. Hiervoor hebben we een speciale kaart. Daarop staan vooral klassieke gerechten en salades. Of er veel gebruik van wordt gemaakt? Dat gaat op en af. Vooral de videe en stoofvlees zijn veelgevraagd. Er zijn mensen die een paar kilo stoofvlees afhalen en dat thuis invriezen.”

Wat is het hier druk voor de lunch!
“Ja, dat komt ook door het mooie weer. De lunch is niet standvastig. Het is soms lastig personeel in te roosteren. Het gekke is, als er voor lunch bijna geen reservaties zijn, dan wordt het juist vaak druk.”

Jullie gooien weinig product weg?
“Het verlies in de keuken is absoluut minimaal. Omdat we altijd met verse producten willen werken, kopen we niet te groot in. Is iets op, dan leggen we dit de gast aan tafel uit. Schiet er wel iets over, dan vriezen we dat in en gebruiken we het bijvoorbeeld voor de amuses die we elke avond geven en op zondag doorlopend serveren.”

Nog plannen?
“We hebben steeds geïnvesteerd, in de aanbouw van de veranda, het opfrissen van de zaal en de nieuwe open keuken. Ik denk dat binnen een paar jaar het meubilair van de veranda wel iets is om over na te denken. Maar je moet inderdaad wel blijven investeren. Alles verandert immers snel in de wereld en de gast heeft steeds nieuwe wensen.”

Meer lezen?
Bent u benieuwd naar Brasserie 't Wit Huys? U leest er meer over in HANOS Courant 22.

ban_nic_hc22_kaart_van_wit_huys_gerecht_kok_1610_747x498.jpg
ban_nic_hc22_kaart_van_wit_huys_interieur_1610_747x498.jpg
ban_nic_hc22_kaart_van_wit_huys_personeel_1610_747x498.jpg