Chef-kok Patrick van Herck omarmt de gast. De chef-patroon van Huis de Colvenier in Antwerpen onthaalt hem en haar als vrienden.
Heeft u een vaste cliënteel?
“Het zijn veelal zakenmensen uit de haven, de diamanthandel, maar ook de nodige Nederlandse toeristen die bij ons komen. Onder hen zijn inderdaad veel vaste gasten. Wat veel mensen niet weten, is dat wij een prachtige klassieke feestzaal hebben. Daar mogen we de nodige gezelschappen ontvangen.”
Gebruikt u lokale ingrediënten?
“Wij koken met de seizoenen mee. Dus zeker haken wij op hetgeen de natuur ons biedt, asperges, wild en andere momenten in het jaar. Maar als er uitstekende aardbeien uit een ander werelddeel verkrijgbaar zijn, dan laat ik ze komen. Uit Chili, Zuid-Afrika of waar ook vandaan. Je vliegt tegenwoordig in 24 uur de wereld rond. Ik vind dat je dat niet mag ontkennen. Als er mooie producten verkrijgbaar zijn, dan gebruik ik ze.”
U kocht het huis van de buren erbij?
“Huis De Colvenier zit op nummer 8. Ik kocht Sint Antoniusstraat 6 erbij. Dat heb ik van binnen en buiten helemaal verbouwd. De twee panden vormen nu samen een eenheid. Op de bovenverdiepingen zijn luxe appartementen gekomen, die voor langere tijd gehuurd kunnen worden. Een soort van bed & breakfast voor langer verblijf.”