De perfecte wijn bij desserts en kaas

De juiste begeleiding bij desserts en kaas maakt het gerecht compleet. Wij selecteerden bijzondere wijnen die u bij het dessert, de kaas, de koffie of juist gewoon zo kunt serveren. Dessertwijnen variëren van erg zoet tot halfdroog. De zoetste dessertwijnen kunt u door een hoge zuurgraad jarenlang bewaren. Een aantal soorten dessertwijn zijn: versterkte wijn, zoals port en sherry, late-oogstwijn, gedroogde-druivenwijn, ijswijn en edele rot-wijn. We hebben voor u een aantal bijzondere wijnen geselecteerd, perfect voor bij uw dessert of kaasplateau.

Liever direct alle wijnen zien die goed bij een dessert of kaas passen?

Blandy's Alvada

9065112 | Blandy's alvada 5y madeira

Een Madeira van Malmsey en Bual. Rijk, vol en krachtig met tonen van gedroogd fruit, rijke honing, abrikozen en vruchtencake.

Smaakt perfect bij brokkelkaas, zachte blauwaderkaas of bij chocolade.

Bekijk dessertwijn

Château La Grave - Cartagene

8269234 | Château La Grave - Cartagene

Extreem fruitige en fijne nectar met tonen van gekonfijte sinaasappel en mandarijn. Met een balans van warmte, frisheid en zoetheid.

Deze dessertwijn is perfect bij rood fruit en als begeleider van diverse soorten kaas.

Bekijk dessertwijn

San Maurizio Brachetto d’Acqui

8543802 | San Maurizio Brachetto d’Acqui

Een licht mousserende rode dessertwijn; friszoet, vrolijk en veel rode fruit aroma''s. De “rode Moscato d`Asti”.


Een heerlijk dessertwijn bij rood fruit.


Bekijk dessertwijn

8270035 Banyuls - Grand Cru Cuvée Réservée

Een klassieke, beroemde wijn van grenache rouge en grenache blanc. Mahonie van kleur met aroma’s van sinaasappel, noten, gedroogd fruit en koffie. Krachtig en mooi in balans met een lange afdronk.

Deze dessertwijn smaakt heerlijk bij chocolade en harde kazen.

Bekijk dessertwijn

Banyuls - Grand Cru Cuvée Réservée

Apostelhoeve - Late harvest pinot gris 2018

8514060 Apostelhoeve - Late harvest pinot gris 2018

Een zeer exclusieve Nederlandse dessertwijn. In 2018 is er voor het eerst een Late Harvest gemaakt van pinot gris. Door de hoge temperaturen konden de druiven zeer laat geoogst worden. Na vergisting op deels RVS en deels barriques is deze edelzoete wijn ontstaan.

De wijn heeft een goudgele kleur, in de geur veel tropisch fruit als mango, lychee, ananas en sinaasappel en iets van mandarijnen. Een volle, stroperige en intense smaak met aroma’s van hetzelfde tropisch fruit en een toets van amandel. Lange en krachtige afdronk met speelse zuren. Een unieke wijn, die in een beperkte oplage beschikbaar is!

Bekijk dessertwijn
Muscat Beaume de Venise rouge

8200630 | Muscat Beaume de Venise rouge

Bijzondere rode muskaatwijn met een geconcentreerde kleur en een uitgesproken aroma met veel donkerrood fruit en chocolade.

Ideale combinatie met een dessert.


Bekijk dessertwijn

Mil Pesetas - Pedro Ximénez

9026900 | Mil Pesetas - Pedro Ximénez

Een vol aromatische, zoete donkere sherry met aroma en smaak van gedroogd zwart fruit, rozijnen en pruimen.

Deze sherry vormt een goede combinatie met chocoladedesserts en met blauwader kazen.

Bekijk dessertwijn

Moscatel de Setúbal

8534232 | Moscatel de Setúbal

Een jonge en fruitige stijl, met een topaaskleur en klassieke aroma’s als oranjebloesem, citrus, gekonfijte vruchten, thee en rozijnen.

Smaakt heerlijk bij een chocoladedessert of bij de koffie als digestief.


Bekijk dessertwijn

Meer over de perfecte wijn bij kaas

Bij uw HANOS groothandel werken ervaren medewerkers en culinaire adviseurs met kennis van wijn, die u kunnen helpen met het vinden van de perfecte wijn voor bij uw dessert of kaasplateau. Ook kunnen zij u helpen bij het selecteren van passende wijnen bij de menukaart, overzichtelijke opstelling van de kaart, vormgeven en drukken, het samenstellen van verrassende wijn-spijscombinaties; zij kunnen het allemaal voor u regelen! Bovendien organiseren onze groothandels regelmatig interessante evenementen over wijn en over tal van andere culinaire onderwerpen.


Meer over wijn en patisserie

 
Inspiratie en trends op het gebied van wijn

Wijn

Wij bieden wijn aan uit alle windstreken. Rood en wit, maar ook mousserend en biologisch. Of alcoholvrij. Hier vindt u de juiste wijn voor elk gerecht.

Lees meer

Inspiratie en recepten op het gebied van patisserie

Patisserie

Ontdek de wondere wereld van chocola, desserts en decoratie: Ons culinair team neemt u graag mee in een aantal trends op dessertgebied.

Lees meer