Duurzame disposables

Duurzame disposables

Afbreekbare bekers, bakjes, bordjes en meer

Duurzame disposables zijn een prima alternatief voor kostbaar servies en bestek. Bovendien zijn de producten gemaakt van verantwoorde materialen. Denk daarbij aan papier, bamboe, karton en palmblad. Dus het gebruik ervan belast in mindere mate het milieu. Daarbij biedt het veel gemak. Krijgt u onverwacht veel bezoek? Of wilt u stunten met bepaalde hapjes? Door gebruik te maken van een disposable kunt u makkelijk en snel uitserveren. We hebben hieronder voor u een selectie gemaakt.


Rietjes

Rietjes geven een finishing touch aan elke drank. Rietjes van kraft papier kunt u na gebruik bij het oudpapier leggen. Bamboerietjes gaan lang mee, want deze kunt u hergebruiken. Of probeer eens eetbare rietjes. Gemaakt van suiker, water en gelatine en blijven 30 minuten goed in een drankje.

Borden, kopjes, bekers, etc.

Kies bijvoorbeeld voor kokosnoot als materiaal. Volledig duurzaam en goed herbruikbaar. Bagasse is het vezelachtige afval dat overblijft na verwerking van suikerriet. Het is in twee maanden 100% biologisch afbreekbaar en volledig industrieel composteerbaar. Het is een misverstand dat disposables daadwerkelijk van palmblad worden gemaakt. Het blad van de palm waait of valt eraf en neemt een stuk bast mee. Van dat stuk bast wordt dit servies gemaakt. Door de natuurlijke uitstraling, mooie nerven en vouwen in het materiaal is elk onderdeel uniek. Ze zijn olie-, vet- en vochtbestendig, kunnen in de magnetron of oven tot 200ºC én zijn volledig composteerbaar.

Bestek

Bestek van hout breekt sneller af dan het plastic wegwerpbestek. Natural Cutlery is daarbij gemaakt van FSC hout en tijdens het productieproces worden er geen schadelijke stoffen toegevoegd. Dit resulteert in een 100% milieuvriendelijk en composteerbaar product dat vergaat in 49 dagen.

Take away

De duurzame verpakkingslijn 100% Fair wordt gemaakt van bruin FSC-gecertificeerd, ongebleekt papier. De waterbased coating zorgt ervoor dat de verpakkingen vetwerend, 100% composteerbaar en recyclebaar zijn. De snackbakken suikerriet zijn binnen twee maanden biologisch afbreekbaar en sluiten perfect aan op de hedendaagse trend van alternatieven voor de traditionele verpakkingsconcepten.


Bekijk alle duurzame disposables

Meer lezen over duurzaam? Bekijk dan ook onze assortiment IK KOOK BEWUST. Deze producten voldoen altijd aan een drietal pijlers: in het seizoen, duurzaam en van dichtbij. Behalve een groot aantal producten, leest en ziet u daarnaast ook de bijzondere verhalen van de producenten achter ons duurzaam productassortiment.