Duurzame disposables

Duurzame disposables

Afbreekbare bekers, bakjes, bordjes en meer

Per 3 juli 2021 geldt in de EU een verbod op plastic wegwerpartikelen, zoals rietjes, borden en bestek. Ook drank- en voedselverpakkingen van piepschuim en andere dunne plastic zakjes worden verboden. Voor u als horecaondernemer betekent dit dat u moet omschakelen naar een alternatief voor plastic wegwerpartikelen.

Duurzame disposables zijn een goed alternatief voor plastic disposables en kostbaar servies en bestek. Duurzame disposables zijn gemaakt van verantwoorde materialen, zoals papier, bamboe, karton en palmblad. Deze materialen worden sneller afgebroken dan plastic, en zijn daardoor minder belastend voor het milieu. Daarnaast bieden de disposables ook veel gemak. Ze zijn hygiënisch in gebruik, en besparen u veel tijd en kosten aan schoonmaken.

Bij HANOS helpen wij u graag om gemakkelijk over te stappen naar duurzame disposables. Daarom hebben wij hieronder een selectie gemaakt van ons assortiment.


Rietjes

Rietjes zorgen voor een finishing touch bij uw dranken. Rietjes van kraft papier kunt u na gebruik bij het oudpapier leggen. Bamboerietjes gaan lang mee, want deze kunt u afwassen en hergebruiken.

Bekijk meer duurzame rietjes


Borden, kopjes, bekers, etc.

Kies bijvoorbeeld voor kokosnoot als materiaal. Volledig duurzaam en goed herbruikbaar. Bagasse is het vezelachtige afval dat overblijft na verwerking van suikerriet. Het is in twee maanden 100% biologisch afbreekbaar en volledig industrieel composteerbaar. Het is een misverstand dat disposables daadwerkelijk van palmblad worden gemaakt. Het blad van de palm waait of valt eraf en neemt een stuk bast mee. Van dat stuk bast wordt dit servies gemaakt. Door de natuurlijke uitstraling, mooie nerven en vouwen in het materiaal is elk onderdeel uniek. Ze zijn olie-, vet- en vochtbestendig, kunnen in de magnetron of oven tot 200ºC én zijn volledig composteerbaar.

Bekijk meer duurzaam servies


Bestek

Bestek van hout wordt sneller afgebroken dan het plastic wegwerpbestek. Natural Cutlery is daarbij gemaakt van FSC hout en tijdens het productieproces worden er geen schadelijke stoffen toegevoegd. Dit resulteert in een 100% milieuvriendelijk en composteerbaar product dat vergaat in 49 dagen.

Bekijk meer duurzaam bestek


Take away

De duurzame verpakkingslijn 100% Fair wordt gemaakt van bruin FSC-gecertificeerd, ongebleekt papier. De waterbased coating zorgt ervoor dat de verpakkingen vetwerend, 100% composteerbaar en recyclebaar zijn. De snackbakken suikerriet zijn binnen twee maanden biologisch afbreekbaar en sluiten perfect aan op de hedendaagse trend van alternatieven voor de traditionele verpakkingsconcepten.

Bekijk meer duurzame take-away


Meer duurzame disposables

Van bamboe roerstaafjes tot verschillende soorten prikkers en van bio afvalzakken tot tonicstampers; in ons assortiment vindt u nog veel meer duurzame disposables. Wij lichten het aanbod voor u uit.