Dit event is toegankelijk voor horeca professionals.

All day pastry

Het creëren van gebak en desserts kost in de professionele gastronomie veel tijd. Hoe kunnen we dit proces vereenvoudigen? Door te denken als een banketbakker. Creëer bijvoorbeeld smakelijke patisserie in plaatvorm en bewaar deze in de vriezer tot gebruik. Overdag gebruikt u de platen om er een gebakje van te maken door ze te toppen tot een smakelijk stukje taart. ’s Avonds zetten we dezelfde platen in, maar snijden we ze in kleinere stukken en creëren er een dessert mee door het toevoegen van bijvoorbeeld ijs, saus en garnering. Dat is efficiënt werken zonder enige concessie te doen op smaak en creativiteit.

Wat kunt u verwachten:

  • Wilt u weten hoe u dit kunt doen?
  • Wilt u inspiratie, tips en recepten?
  • Wilt u weten hoe u de platen kunt opbouwen?
  • Wilt u de kwaliteit van patisserie in de keuken verbeteren?
  • Wilt u grip op de inslag?
  • Wilt u no-waste op gebak en desserts?

  • Over de chef

    Romy Uijen is patissier bij Dawn Foods. In Eindhoven volgde ze de driejarige opleiding tot banketbakster waarna ze zich tot meesterpatissier specialiseerde in Brugge. Al tijdens haar opleiding verlegde Romy haar grenzen en vloog ze in de zomervakanties naar Amerika om ook daar als patissier te werken. Na het afronden van haar opleiding ging Romy werken bij een exclusieve ‘Wedding Cake Company’ in Londen. Hier maakte ze kennis met de meest uitdagende decoraties. Sinds juni 2022 is ze terug bij Dawn, waar ze eerder al eens stage liep. Bij Dawn houdt Romy zich bezig met conceptontwikkeling, het testen van nieuwe producten en de technische ondersteuning van ambachtelijke bakkers.

    Schrijf u in voor deze activiteit

    11-06-2024 10:00 - 12:30 HANOS-ISPC Utrecht-Nieuwegein Registreer nu
    18-06-2024 10:00 - 12:30 HANOS Eindhoven Registreer nu
    10-09-2024 10:00 - 12:30 HANOS Hengelo Registreer nu
    24-09-2024 10:00 - 12:30 HANOS Den Haag-Delft Registreer nu
    01-10-2024 10:00 - 12:30 HANOS Maastricht Registreer nu