Barbara Verbeek, sommelier Royal Leerdam over The Experts' Collection

Bijzonder glaswerk - voor de ultieme wijnbeleving

Wist u dat de vorm van een glas een enorme invloed op de smaak van een wijn kan hebben? U kunt de kwaliteit van wijn verhogen door gebruik te maken van de juiste glazen. Het juiste wijnglas helpt het bouquet en de smaak van de wijn naar boven te brengen. The Experts’ Collection bestaat uit vijf unieke ontwerpen die de smaakbeleving van een bepaald type wijn vergroten. Het slanke taps toelopende design is een lust voor het oog, versterkt de smaak van de wijn en garandeert een optimaal drinkcomfort. De verfijnde afgewerkte mondrand en de duurzaamheid van soda-lime glas maken The Experts’ Collection van Royal Leerdam Finesse een uitstekend alternatief voor kristal en kristallijn glaswerk.

Over vinoloog Barbara Verbeek

Barbara Verbeek is een expert op het gebied van wijnen. Ze is register vinoloog, wijn-spijsspecialiste, sommelier, wijnreisleidster en ambassadrice van Royal Leerdam. Op zoek naar de ultieme wijnbeleving ging zij dan ook met liefde samen met de designer van Royal Leerdam het avontuur aan om vijf glazen te maken, waarin elke wijn perfect tot zijn recht komt.


Bekijk The Experts' Collection

Licht & Fris

Wijnglas Licht & Fris

Het taps toelopende wijnglas Licht & Fris doet denken aan een bloemknop waarin de levendigheid en aroma’s van de wijn goed bewaard blijven. De fijne mondrand van het glas voelt prettig aan bij het drinken en helpt subtiele fruitaroma’s te onderscheiden.

Dit glas is speciaal ontworpen om maximaal te genieten van de volgende druivensoorten: Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Riesling, Grüner Veltliner, Verdejo en Gamay.

Bestel nu

Fruitig & Soepel

Wijnglas Fruitig & Soepel

Het wijnglas Fruitig & Soepel heeft een slank design, al is de kelk iets wijder aan de onderkant. Hierdoor kan de zuurstof de fruitige tonen makkelijker losmaken en ontluiken de aroma’s zich als een ontwakende bloem. De taps toelopende vorm en fijn afgewerkte mondrand garanderen een unieke smaakbeleving.

We adviseren de volgende wijnen zonder houtrijping te serveren in het glas: Chardonnay zonder houtrijping, Pinot Blanc, Chenin Blanc, Viognier, Albarinho, Merlot en Frühburgunder.

Bestel nu

Vol & Rijp

Wijnglas Vol & Rijp

Het wijnglas Vol & Rijp heeft een ronde, elegante vorm en wijde opening. Dit design zorgt ervoor dat de wijn makkelijk kan ademen. Hierdoor opent de wijn zich en komen de intense geur en robuuste smaak los. De dunne rand vergroot zowel het drinkgemak als de elegante smaakbeleving .

De volgende wijnen zijn uitermate geschikt om te drinken uit dit prachtige wijnglas: op hout gelagerde Chardonnay, houtgerijpte Viognier, Shiraz, Tempranillo (joven/crianza), Gewürztraminer en Malbec.

Bestel nu

Krachtig & Kruidig

Wijnglas Krachtig en Kruidig

Dit is het grootste glas uit de collectie. Door de wijde, ronde vorm opent de wijn zich als een roos. Het glas helpt zuurstof de bittere tonen te verzachten en haalt de fruitige en kruidige aroma’s van de wijn naar voren in de smaakbeleving.

Geniet van de volgende druivensoorten in het Krachtig & Kruidig glas: Cabernet Sauvignon, Tempranillo (Gran) Reserva, Syrah, Pinot Noir, Sangiovese, Carménère en Touriga Nacional.

Bestel nu

Sparkling

Wijnglas Sparkling

Hoe kleiner het glas, hoe meer de smaak en geur van de wijn verloren gaat. Daarom is speciaal voor mousserende wijnen gekozen voor een open glas. De open, ronde vorm zorgt ervoor dat de smaak en geur beter naar voren komen dan bij een traditionele flûte.

Serveer de volgende sprankelende wijnen in dit unieke smaakversterkende design: Champagne, Cava, Crémant, Prosecco, Sekt en Vonkelwijn.

Bestel nu

Bekijk ook de livestream met Barbara Verbeek

'Het perfecte glaswerk'

Barbara neemt u mee in de wereld van wijn en glazen. Op zoek naar de ultieme wijnbeleving ging zij dan ook met liefde samen met Royal Leerdam het avontuur aan om 5 glazen te ontwerpen, waarin de smaakbeleving van elk type wijn perfect tot zijn recht komt.

Bent u ook benieuwd wat een goed of slecht glas doet met onder andere een lichte sauvignon blanc en een krachtige grenache syrah?

Klik hier om het naslagwerk te ontvangen


Meer inspiratie

Non-food r

Non-food

Met ruim 20.000 artikelen is HANOS de non-food leverancier voor de horeca .

Lees hier meer