FoodXperience team & friends

Recepten met lamsbout

Met lamsbout werden twee recepten gemaakt: een recept door één van onze FoodXperience chefs en een recept van een gastchef, geïnspireerd door de Aziatische keuken.
Maak hieronder kennis met de chefs, hun recepten en de gebruikte producten.


Gerjan Ligtenberg

Gerjan Ligtenberg

Restaurant QuaKoken | www.quakoken.nl

Bij QuaKoken draait alles om de passie voor volle, rijke smaken en de mooiste bereidingen van verse producten. De Franse roots van eigenaar Joris ten Wolde komen duidelijk terug in de keuken. Hier voegen zij een Oosterse touch aan toe.

Het gerecht van Gerjan is gebaseerd op de Aziatische keuken en hij maakte een lamsbout gepocheerd in Oosterse specerijenfond.

"Dit gerecht bestaat uit twee bereidingen van lamsbout; een rendang en een rollade."

Bekijk hieronder Gerjan's recept

Lamsbout gepocheerd in Oosterse specerijenfond

Lamsbout gepocheerd in Oosterse specerijenfond

Bekijk het recept

Gebruikte producten

Voor het recept met lamsbout maakte Gerjan onder andere gebruik van de volgende producten:


Henri Troost

Henri Troost

HANOS Hengelo

Henri maakte lamsbout met verschillende bereidingen van wortel, gnocchi van zoete aardappel en maïs.

"Voor dit seizoen kwam direct het idee van een lamstandoori in me op. De onderdelen heb ik echter los van elkaar gemaakt. Ik heb de lamsbout sous-vide gegaard met garam masala en vervolgens met een beetje transglutaminase opgerold in krimpfolie.”

Bekijk hieronder Henri's recept

Lamsbout met verschillende bereidingen van wortel, gnocchi van zoete aardappel en maïs

Lamsbout met verschillende bereidingen van wortel, gnocchi van zoete aardappel en maïs

Bekijk het recept

Gebruikte producten

Voor het recept met lamsbout maakte Henri onder andere gebruik van de volgende producten:

KOOKROOM 20%

Kookroom 20%

Hanos selektie

LAM GLACE

Lam glace

Bonemasters europe

BOSPEEN
1,25 0,90

per bos


ALT

Over lamsbout

De lamsbout is redelijk mager en 'dun van draad'. Door het bot in de bout te laten krijgt het vlees, en dus het gerecht, nog meer smaak.

Meer over lam

Lamsvlees is een erg magere vleessoort. Het bevat weinig bindweefsel en is mals, sappig en zacht. Lamsvlees bevat veel voedingswaarden, zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B. Lamsvlees is caloriearm en mager. Vlees van lam bevat meer ijzer dan bijvoorbeeld groenten en granen. Lamsvlees bezit veel vitamine B, wat zorgt voor energie, is goed voor de huid en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Lamsvlees is rijk aan zink, wat belangrijk is voor de groei, vertering, eetlust en het immuunsysteem. De meeste lamsvleesproducten zijn geschikt voor een korte bereiding.

Lees alles over Lamsvlees bij HANOS


Meer recepten met lam

Onze Foodxperience chefs & friends maakten meer recepten met de verschillende onderdelen van lam. Bekijk hieronder ook de andere recepten.

Recepten met lamsnek

Lamsnek

FoodXperience chef Garry ging samen met Stephen de Ruyter, van Suara Gembira, aan de slag met lamsnek.

Bekijk de recepten

Recepten met lamsschouder

Lamsschouder

FoodXperience chef Steef ging samen met Tom Zwerver, van restaurant Oan Tafel, aan de slag met lamsschouder.

Bekijk de recepten

Recepten met saratoga-rack

Saratoga-rack

FoodXperience chef Erwin ging samen met Petros Razay, van restaurant Fenicie, aan de slag met Saratoga-rack.

Bekijk de recepten


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het voorjaar

Inspiratiemagazine Voorjaar 2021

Dit onderwerp is onderdeel van het Inspiratiemagazine Voorjaar 2021. Laat u inspireren door nog veel meer verrassende thema's.

Laat u inspireren