Zomerse recepten voor op uw terras

Inspiratie van ons FoodXperience team

Vol enthousiasme zijn onze FoodXperience chefs het terras op gegaan. Ze hebben zin in de zomer! Om u te inspireren hebben zij creatieve gerechten bedacht waarmee u uw gasten kunt verrassen. Jurjen maakte de volgende vier gerechten.


Jurjen van Pruissen | FoodXperience team

Jurjen van Pruissen

HANOS Utrecht

Jurjen maakte voor op terras de volgende vier recepten, welke u hieronder bekijkt:

  • Kalfswang met coquille
  • Chips van kaviaar, mossel en yuzumayonaise
  • Buikspek piri piri met zoetzure pompoen en hoisin saus
  • Gegrilde eendenham met oppendoezer ronde

Kalfswang met coquille

Deze kalfswang is langzaam gegaard, super zacht en neutraal van smaak; ideaal om er een eigen smaak aan mee te geven en krokant te bakken. Heerlijk in combinatie met coquilles en verkruimelde rode curry kroepoek.

KROEPOEK RODE CURRY
10,35 7,95

per doos

TOMASU SWEET SPICY SOY SAUCE
11,40

per fles

Chips van kaviaar, gekookte mossel en yuzu mayonaise

Een heerlijke amuse met optimaal mondvermaak voor uw gasten. De mosselen worden voor een Aziatische touch geserveerd met yuzumayonaise.

ARENKHA
8,95

per pot

CHIPS KAVIAAR

Chips kaviaar

Torres selecta

3,50

per zak

YUZU SAP KAYJU 100%
8,60

per fles

Krokant buikspek met zoetzure pompoen en hoisin saus

Dit licht pikante buikspek is sous-vide gegaard en dus zacht van structuur. Hierna is het krokant gebakken. Een stukje spanning op het bord. Het Aziatische karakter komt naar boven door de flespompoen met groene Thaise curry.

HOISIN SAUS LEE KUM KEE
7,40 6,30

per blik

JONNIE BOER THAI GREEN CURRY
3,75 3,25

per blik

Gegrilde eendenham met Opperdoezer Ronde, zoetzure ui en eendenjus

Deze eendenham is voorgegaard en gegrild op de Iron Chef voor een lekkere lavagrillsmaak. Zowel warm als koud lekker om te serveren. In dit geval met aceto balsamico uitjes voor een frisse, zoetzure smaak.

EENDEN JUS

Eenden jus

Bonemasters europe

19,95

per zak

CIPOLLINE ALL'ACETO BALSAMICO
6,40

per blik

EENDENHAM NATUREL HOLLANDSE BOERDERIJ.EE
23,95

per kilogram

Aardbeiendesserts

De FoodXperience chefs maakten als afsluiting allemaal een dessert met aardbeien. Jurjen maakte een bordalou met aardbeien en yoyhurtcruble.

Jurjen: “Bordalou is een fantastisch ambachtelijk bereid éénpersoonstaartje.”

Bekijk deze en de andere aardbeiendesserts hieronder.

Bekijk hier de recepten


Meer terrasrecepten

Bekijk ook de terrasrecepten van onze andere FoodXperience chefs:

Steef Haarsma | FoodXperience chefs

Steef Haarsma

  • Kabeljauw met coburgerham en daslook
  • Flamed salmon en dashi iri ponzu
  • Salade met krokant spek, tomaat en aceto balsamico
  • Geroosterde bospeen, houmous en basilicumpesto

Bekijk de recepten

Rolf Hoekstra | FoodXperience chefs

Rolf Hoekstra

  • Flammkuchen met gele curry
  • Gamba's met daslook en Tomasu sweet soy sauce
  • Pasta pesto
  • Sausages Dutch style met seizoensgroenten

Bekijk de recepten

Garry de Boer | FoodXperience chefs

Garry de Boer

  • Tapasvisjes met een dipsaus van chorizo
  • Bara sandwich
  • Rotibowl met kip, kousenband en aardappelpartjes

Bekijk de recepten


Het FoodXperience team

FoodXperience bestaat uit een team culinair adviseurs die dagelijks te vinden zijn in uw eigen HANOS-vestiging. Advies of ondersteuning nodig?  De culinair adviseurs vertellen u graag alles over de laatste trends en ontwikkelingen én weten alles te vertellen over onze producten. Maak kennis met onze FoodXperience-chefs en bekijk de recepten die zij voor u hebben gemaakt. 

Bekijk meer inspiratie


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de winter

Zin in de zomer

Bij HANOS hebben we zin in de zomer! Wij bieden u volop inspiratie voor dit mooie seizoen.

Laat u inspireren