Zomerse recepten voor op uw terras

Inspiratie van ons FoodXperience team

Vol enthousiasme zijn onze FoodXperience chefs het terras op gegaan. Ze hebben zin in de zomer! Om u te inspireren hebben zij creatieve gerechten bedacht waarmee u uw gasten kunt verrassen. Steef maakte de volgende vier gerechten.


Steef Haarsma | FoodXperience team

Steef Haarsma

HANOS Nederland

Steef maakte voor op terras de volgende vier recepten, welke u hieronder bekijkt:

  • Kabeljauw met coburgerham en daslook
  • Flamed salmon en dashi iri ponzu
  • Salade met krokant spek, tomaat en aceto balsamico
  • Geroosterde bospeen, houmous en basilicumpesto

 


1. Kabeljauw met Coburgerham en daslook

Deze kabeljauw is ingerold in een plakje coburgerham en wordt sous-vide gegaard met een beetje daslook. Een mooie combinatie met gegrilde minicourgette. Eenvoudig, maar erg lekker.

KABELJAUW MET COBURGERHAM EN DASLOOK
24,95

per kilogram

TOMAAT TROS
1,95 1,50

per kilogram

OLIJFOLIE EXTRA VIRGEN PICUDO
12,75

per fles

2. Flamed salmon en dashi iri ponzu

Het mooie dikke stuk van de zalm is eerst gerookt en daarna met de hand afgebrand. Het vette van de zalm is perfect om te combineren met de Dashi iri Ponzu (citrusazijn met sojasaus, dashi en yuzu).

DASHI-IRI PONZU YUZU
4,45 4,00

per fles

UME FURIKAKE
4,25

per zak

ZALMLOIN GEROOKT FLAMED
14,95

per doos

3. Salade met krokant spek, tomaat en aceto balsamico

Het ideale gerecht op een terras is natuurlijk een salade. Deze salade met voorgegaard buikspek is gegarandeerd een succes.

UNAGI SAUS
19,95

per fles

4. Geroosterde bospeen, houmous en basilicumpesto

Plantaardig eten neemt een steeds grotere plek in op de menukaart. Het is heerlijk om de sous-vide gegaarde bospeen nog even te roosteren op de Japanse Shichirin grill en te serveren met de hazelnootjes en de houmous en pesto van Medline.

DELI DIP PESTO  NATUUR
7,10 5,95

per pot

BOSPEEN SINAASAPPEL/ROOMBOTER SV-GEGAARD
11,25

per zak

HOUMOUS

Houmous

Medline

3,60

per pot

Aardbeiendesserts

De FoodXperience chefs maakten als afsluiting allemaal een dessert met aardbeien. Steef maakte een aardbeiensorbet, gemarineerde aardbeien en een aardbeien panna cotta. Voor de echte aardbeiliefhebber: een dessert met drie verschillende bereidingen van aardbeien. Als sorbet, als panna cotta en lekker gemarineerd met aceto balsamico en verse basilicum. Heerlijk om te serveren met een crumble van rood fruit.

Steef: “Drie bereidingen van aardbei voor de echte liefhebber.”

Bekijk deze en de andere aardbeiendesserts hieronder.

Bekijk hier de recepten

Aardbeiensorbet, gemarineerde aardbeien en een aardbeien panna cotta

Meer terrasrecepten

Bekijk ook de terrasrecepten van onze andere FoodXperience chefs:

Garry de Boer | FoodXperience chefs

Garry de Boer

  • Tapasvisjes met een dipsaus van chorizo
  • Bara sandwich
  • Rotibowl met kip, kousenband en aardappelpartjes

Bekijk de recepten

Jurjen van Pruissen | FoodXperience chefs

Jurjen van Pruissen

  • Kalfswang met coquille
  • Chips van kaviaar, mossel en yuzumayonaise
  • Buikspek piri piri met zoetzure pompoen en hoisin saus
  • Gegrilde eendenham met oppendoezer ronde

Bekijk de recepten

Rolf Hoekstra | FoodXperience chefs

Rolf Hoekstra

  • Flammkuchen met gele curry
  • Gamba's met daslook en Tomasu sweet soy sauce
  • Pasta pesto
  • Sausages Dutch style met seizoensgroenten

Bekijk de recepten


Het FoodXperience team

FoodXperience bestaat uit een team culinair adviseurs die dagelijks te vinden zijn in uw eigen HANOS-vestiging. Advies of ondersteuning nodig?  De culinair adviseurs vertellen u graag alles over de laatste trends en ontwikkelingen én weten alles te vertellen over onze producten. Maak kennis met onze FoodXperience-chefs en bekijk de recepten die zij voor u hebben gemaakt. 

Bekijk meer inspiratie


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de winter

Zin in de zomer

Bij HANOS hebben we zin in de zomer! Wij bieden u volop inspiratie voor dit mooie seizoen.

Laat u inspireren