Frank Haasnoot

Toppatissier en ondernemer in hart en nieren

Perfectionistisch, gedreven en creatief; dat is hoe toppatissier Frank Haasnoot omschreven kan worden. “Ik ben door mijn familie in de patisseriewereld terechtgekomen. Mijn oom heeft een restaurant en in mijn jonge jaren verdiende ik daar wat bij. Ik wilde toen misschien kok worden en mijn oom zei: ‘Als je nog niet helemaal zeker bent van je keuze, doe eerst een jaartje of twee patisserie. Dat zal in de toekomst handig zijn in je baan als kok.’ Toen ik eenmaal in het patisserievak zat, was er geen weg terug.”

“Gedrevenheid en passie is het allerbelangrijkst.”

Blijf bij de basis, maak het niet te ingewikkeld

“Inspiratie voor creaties zit meestal in mijn hoofd. Even zitten met pen en papier en gewoon tekenen. Ik probeer te kijken naar decoratie- of afwerkingstechnieken en daar een twist aan te geven. Als patissiers maken we het vaak te ingewikkeld. Je hebt helemaal niet zoveel nodig om iets lekkers te maken. Gebruik gewoon eerlijke en goede producten.” “Maak gebruik van eerlijke en goede producten.”

“Maak gebruik van eerlijke en goede producten.”

Gebruik alleen de beste producten

“Goede room en boter zijn essentieel voor patisserie. Ik werk mijn halve leven al met het merk Debic. Eigenlijk is het heel eenvoudig: je hebt goede ingrediënten nodig om goede producten te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld een sterke voorkeur voor Debic Cream Plus Mascarpone. De room is snel en gemakkelijk te gebruiken. Ideaal om mee te koken, maar bijvoorbeeld ook als ingrediënt voor een ganache montée. Ook voor vullingen en decoraties biedt deze roomspecialiteit veel mogelijkheden. Je kunt hem mooi en strak opspuiten, aangezien de room glad van textuur is. En omdat hij wat vetter is, kun je hem perfect invriezen zonder kwaliteit te verliezen. Het is dus geen probleem om kant-en-klare producten te gebruiken. Zo lang je maar de beste kwaliteit pakt.”

“Het is heel eenvoudig: je hebt goede ingrediënten nodig om goede producten te maken.”
CREAM PLUS MASCARPONE 36,5%
6,25

per fles

Prisma

Prisma

Na 8 jaar reizen en werken over de hele wereld, werd Frank Haasnoot geïnspireerd om zijn eerst boek ‘Prisma’ te schrijven. Prisma is een banketbakkersboek gemaakt binnen het concept van zes kleuren. Elk kleurenhoofdstuk bevat acht producten, vergezeld door recepten, kleurrijke fotografie en verhalen over zijn vroegere, huidige en toekomstige inspanningen.

*Op bestelling leverbaar. Vraag een specialist van uw vestiging om meer informatie.


Recepten van Frank Haasnoot

Bekijk hieronder drie recepten van Frank Haasnoot uit zijn boek 'Prisma'.

Daisy met passievruchtenglaçage

Daisy met passievruchtenglaçage

Bekijk het recept

Duo peanotti met pindapraliné

Duo peanotti met pindapraliné

Bekijk het recept

Yuzu, vanillebiscuit, sinaasappel en mascarponeroom

Yuzu, vanillebiscuit, sinaasappel en mascarponeroom

Bekijk het recept


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het najaar

Kracht van het najaar

Het najaar heeft iets bijzonders. In dit seizoen van uitersten, vol smaak en beleving, ervaren we samen de kracht van het najaar.

Laat u inspireren

Inspiratie en recepten op het gebied van patisserie

Patisserie

Ontdek de wondere wereld van patisserie bij HANOS. Maak kennis met ons unieke assortiment en laat u inspireren!

Lees meer