HANOS met een Twentse twist

De ritjes van Twentse horecaondernemers naar Apeldoorn zijn voorbij. Want HANOS Hengelo opent bijna zijn deuren. En dat betekent meer dan alleen een mooie groothandel in de regio. Vol lof vertelt Frits Hulshof, die in december 2018 is gestart als vestigingsmanager, over HANOS Hengelo.

“Ik ben ongelooflijk trots op onze Twentse twist. Die vind je terug in het lokale assortiment, maar ook in de mentaliteit van onze mensen. Doordat het complete team écht uit de streek komt, zijn wij niet alleen leverancier, maar ook een regionale sparringpartner voor onze klanten: van foodtruck tot sterrenrestaurant en van snackbar tot schoolkantine.”

Frits vertelt
Frits vertelt

Op ontdekkingsreis

“Eigenlijk zou elke klant wekelijks een bezoek aan de vestiging moeten brengen”, is de overtuiging van Frits. “Je kunt alle producten zien, beleven en proeven. En je doet hier ideeën op. Wij zijn continu aan het innoveren en blijven onze klanten verrassen met nieuwe producten op het gebied van food en non-food. Er is altijd wel weer iets nieuws te ontdekken: van aantrekkelijke aanbiedingen en een prachtig seizoensassortiment tot specialiteiten uit de streek, zoals regionaal bier uit Ootmarsum, vlees van Black angus-runderen uit Markelo en de distillaten van Kalkwijck Distillers uit Vroomshoop.

Korte lijnen

Frits adviseert de klanten, als ze een bezoek brengen aan de vestiging, om sowieso de versafdelingen eens te bewonderen. “Dan kun je de producten echt even vasthouden en onze versspecialisten ontmoeten. Dat zijn namelijk dezelfde specialisten die de versbestelling naar wens klaarmaken en verpakken.”

Volgens Frits zijn de lijnen in de vestiging erg kort. “Onze visspecialist kent zijn klanten en is zeer toegankelijk. De chef is altijd welkom met vragen of speciale verzoeken. Dat kan in de vestiging, maar hij kan onze visspecialist ook gewoon bellen. Het is niet zo dat je hier eerst het halve distributiecentrum aan de lijn krijgt.”

En als je toch eerst iemand uit het distributiecentrum aan de lijn krijgt, is dat ook geen probleem voorspelt Frits. “Wij hebben ons team, van zo’n 90 man, echt geselecteerd op hun mentaliteit. Het zijn allemaal mensen uit de streek. Nuchtere Twentenaren die niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken.”

Een nieuwe start

Het mooie aan de vestiging is dat-ie echt helemaal nieuw is. “We zijn allemaal begonnen met iets nieuws. Er is nog geen verleden. Dus wij kunnen alleen maar naar de toekomst kijken!” Ook voor Frits is dit een nieuwe stap in zijn carrière.

“Ik heb na de Hotelschool Den Haag mijn hele leven in diverse horecagelegenheden in binnen- en buitenland gewerkt. Met name de hotellerie heeft me altijd getrokken. Als ondernemer heb ik een tweetal hotels gehad en heb ik nauw samengewerkt met de Cas Spijkers Academie. Door die ervaring hoop ik onze klanten meerwaarde te kunnen bieden. Ik weet wat dienstverlening en gastvrijheid inhouden. Daarin zit ik op dezelfde golflengte als onze klanten. En ik ken deze regio op mijn duimpje.”

Schitterend

Frits heeft zeker niet het gevoel dat hij ‘uit de horeca stapt’. “HANOS staat als bedrijf enorm hoog aangeschreven op het gebied van kwaliteit en dienstverlening. We hebben een gigantisch assortiment met de allermooiste producten vanuit de hele wereld. En daar mag ik elke dag tussen staan. Hoe prachtig is dat? Ik werk in een schitterende omgeving met allemaal mensen die horeca-minded zijn. Met dit team mag ik de horeca in Twente voorzien van mooie producten, advies en beleving. Geweldig!”

Frits vertelt