In uw horecagelegenheid kunt u gasten krijgen die coeliakie oftewel glutenintolerantie hebben. Naar verwachting neemt de vraag naar glutenvrije gerechten in de horeca fors toe de komende jaren. Dit vergt extra aandacht van u en uw werknemers. Wij geven u graag tips die u ondersteunen tijdens het inkopen, bereiden en serveren van glutenvrije gerechten, zodat uw gasten tevreden zijn.
Wat is gluten?
Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en khorasan-tarwe en producten op basis van deze granen, zoals brood, crackers, pizza, pasta, etc. Ook kan gluten voorkomen in soepen, sauzen, bouillon, diverse snoepjes en ijssoorten, omdat een graanproduct als bindmiddel is gebruikt. Bij mensen met coeliakie kan gluten schade aan de darmen toebrengen. Zij moeten levenslang glutenvrij eten.
Glutenvrije bereidingen
Wij weten dat het niet makkelijk is om in een drukke keuken glutenvrij te werken. Daarom vindt u bij ons een uitgebreid glutenvrij assortiment. Zo ook dit glutenvrij brood, klein (per stuk) verpakt en diepvries geleverd, zodat u altijd ‘vers’ en veilig glutenvrij brood in huis heeft. Deze diepvries varianten zijn smakelijker (lees: minder droog) dan gasverpakte versies.
Tips & Tricks