In uw horecagelegenheid kunt u gasten krijgen die coeliakie oftewel glutenintolerantie hebben. Naar verwachting neemt de vraag naar glutenvrije gerechten in de horeca fors toe de komende jaren. Dit vergt extra aandacht van u en uw werknemers. Wij geven u graag tips die u ondersteunen tijdens het inkopen, bereiden en serveren van glutenvrije gerechten, zodat uw gasten tevreden zijn.

Wat is gluten?
Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en khorasan-tarwe en producten op basis van deze granen, zoals brood, crackers, pizza, pasta, etc. Ook kan gluten voorkomen in soepen, sauzen, bouillon, diverse snoepjes en ijssoorten, omdat een graanproduct als bindmiddel is gebruikt. Bij mensen met coeliakie kan gluten schade aan de darmen toebrengen. Zij moeten levenslang glutenvrij eten.

Glutenvrije bereidingen
Wij weten dat het niet makkelijk is om in een drukke keuken glutenvrij te werken. Daarom vindt u bij ons een uitgebreid glutenvrij assortiment. Zo ook dit glutenvrij brood, klein (per stuk) verpakt en diepvries geleverd, zodat u altijd ‘vers’ en veilig glutenvrij brood in huis heeft. Deze diepvries varianten zijn smakelijker (lees: minder droog) dan gasverpakte versies.

Tips & Tricks

  • Bereid en bewaar glutenvrije etenswaren altijd apart. Plak eventueel een 'glutenvrij-sticker' op de bewaardoos. Deze vindt u ook in ons assortiment: 602.57170
  • Stel één persoon verantwoordelijk voor de bereiding van glutenvrije maaltijden.
  • Loop samen met uw gast met coeliakie het menu door en bespreek welke gerechten glutenvrij zijn of welke u glutenvrij kunt maken.
  • Spelt is niet glutenvrij! Het is een tarweras dat net zoveel gluten bevat als tarwe.
  • Gebruik schone keukenapparatuur, pannen, schalen, borden, handdoeken, theedoeken en vaatdoeken bij het bereiden van een glutenvrije maaltijd.
  • Wilt u nog maar informatie? De Nederlandse Coeliakie Vereniging heeft een website met veel informatie voor horecaprofessionals. Ga naar de website.
  • U kunt zich ook aansluiten bij de Horeca-Alliantie, Lekker Glutenvrij. Er vindt dan eerst een uitgebreide check plaats door een diëteist. U kunt vervolgens een jaar lang het 'lekker glutenvrij keurmerk' aan de deur hangen. Gasten weten dan dat ze bij u veilig glutenvrij kunnen eten.
ban_cap_glutenvrij_onsassortiment

Ook in ons assortiment

Glutenvrije broodmixen (alleen droge gist en water toevoegen)

  • Meel voor wit brood
    232.50000 | pak 900 gram
  • Broodmix bruin
    232.02090 | pak 1000 gram
  • Spekulatius speculaas glutenvrij
    280.12670 | doos 100 gram
  • Padina Italiaanse wraps glutenvrij
    280.50030 pak 2 stuks
  • Pizzabodems glutenvrij
    281.00707 | pak 2 stuks
  • Tartelettebodems glutenvrij gebaksvormpjes
    280.56088 | pak 2 x 4 stuks