Groene groente

Een feest op het bord! Met groene groentes kunt u heel erg veel kanten op. Van doperwten tot Padrón pepers. Lees meer over de verschillende groenten, laat u inspireren voor de toepassing en verras uw gast met groen!

Doperwten | Groene groenten

Doperwten

Deze peulvruchten worden onrijp geoogst waardoor niet alle suikers omgezet zijn in zetmeel, dit zorgt voor de lekkere lichtzoete smaak. De oogstperiode van verse doperwten is kort, maar in de keuken kunnen wij gelukkig ook prima uit de voeten met diepvries doperwten.

Recept: Luchtige guacamole van doperwten.

Bekijk het recept

Padrón pepers

Padrón pepers

Deze pepers zijn erg populair in de Spaanse en Mexicaanse keuken. De Padrón peper is van origine een Spaanse peper en is vooral bekend als gefrituurd tapas-hapje. De peper is mild van smaak en kunt u daarom in zijn geheel gebruiken. Ook lekker om te vullen!

Recept: krokante padrón bites.

Bekijk het recept

Spinazie | Groene groenten

Spinazie

Afkomstig uit de amarantenfamilie en nauw verwant aan onder andere melde. Tegenwoordig wordt spinazie wereldwijd aangeplant, met uitzondering van tropische gebieden. Kort gestoofd geeft spinazie veel smaak, kleur en een knapperige bite.

Recept: Spinaziesoep, soufflé, eitje en doperwt.

Bekijk het recept

Activiteiten

Prinsessenboontjes

Een eenjarige plant met de bekende eetbare peulvruchten, ook wel sperziebonen of breekbonen genoemd. Ze behoren tot de bonenfamilie en zijn van origine afkomstig uit Zuid-Amerika. Kort bereid met een “knak” vinden wij ze het lekkerst!

Recept: krokante prinsesssenboontjes.

Bekijk het recept

Verse kruiden | Groene groenten

Groene verse kruiden

Binnen ons AGF assortiment vindt u altijd een ruim aanbod verse groene kruiden. Wij combineren ze graag in vegetarische gerechten!

Recept: luchtige geitenkaas creme met verse kruiden

Bekijk het recept

Tomatillo | Groene groenten

Tomatillo

Ook wel Mexicaanse aardkers. De tomatillo is zuur en fris van smaak en is ideaal te combineren in pittige gerechten met bijvoorbeeld chilipepers.

Recept: salsa verde & pico de gallo

Bekijk het recept

Little gem

Little gem

Ook wel pan sucre of mini bindsla genoemd. Little gem is een mini, gekropte romaine sla. Lekker knapperig en uitermate geschikt om te grillen.

Recept: Little gem creme van BBQ-gem sla

Bekijk het recept


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het voorjaar

Verrassend voorjaar

Bij HANOS vindt u alles om uw gasten dit voorjaar mee te verrassen!

Laat u inspireren