HANOS-ISPC Breda initiatiefnemer van het Glazen Restaurant

8 december 2016

Dit jaar staat het Glazen Huis van Serious Request 3FM in Breda. Van zondagavond 18 december tot en met vrijdag 23 december is ook het Glazen Restaurant in Breda gevestigd. HANOS-ISPC Breda is een van de trotse initiatiefnemers van het Glazen Restaurant.

Logo glazen huis 2016

Het Glazen Restaurant
Het Glazen Restaurant is een pop-up restaurant. Hierin zullen vele topchefs gedurende de actieperiode de heerlijkste gerechten bereiden met diverse producten van HANOS en partners: dagverse groenten van HANOS, vlees van Van der Zee en vis van Jan van As. Van Gestel zorgt voor professionele keukeninrichting.

Samenwerking
Topchefs zoals Cees Helder en Yuri Verbeek zullen samen met leerlingen van het Cingel College en de Rooi Pannen culinaire lunches en diners bereiden en serveren. De opbrengst hiervan gaat volledig naar het goede doel. Isabelle van Waesberge, initiatiefnemer en werkzaam bij HANOS-ISPC Breda, is erg enthousiast over de actie. “Het Glazen Restaurant is een geweldig initiatief waar wij graag belangeloos aan meewerken. Op deze manier voelen wij ons betrokken bij de stad Breda en vanzelfsprekend bij het goede doel. Als lid van het projectteam ben ik trots op onze stad en op alle bedrijven, die allemaal belangeloos meewerken aan het succes van het Glazen Restaurant. Hierdoor kan alle opbrengst naar het goede doel van het Glazen Huis!”

Het goede doel 2016

Dit jaar wordt er tijdens Serious Request geld opgehaald om longontsteking bij jonge kinderen in ontwikkelingslanden te bestrijden. Met het geld dat opgehaald wordt, zullen duizenden kinderen van medicatie tegen longontsteking worden voorzien.

Succesvolle voorgaande edities

De voorgaande drie edities van het Glazen Restaurant waren een groot succes. In totaal heeft het Glazen Restaurant al € 270.000,- opgebracht. Vorig jaar was dat maar liefst € 150.002. De prijs van een culinaire 3-gangenlunch (incl. wijn) is € 65. Een uitgebreid 4-gangendiner (incl. wijn) kost € 85. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.glazenrestaurant.nl. Hier kunt u tevens kaarten bestellen. In totaal zijn er 100 zitplaatsen per dag, dus wees er snel bij!