HANOS Hengelo

Op MAANDAG 20 MEI is het zover: de feestelijke opening van HANOS Hengelo. Voor de vroege vogels is onze nieuwe groothandel vanaf 07.00 uur geopend, om 09.00 uur start het feestelijke programma. Om 11.00 uur opent de heer Schelberg, burgemeester van Hengelo, de vestiging officieel. Gedurende de gehele dag kunt u genieten van masterclasses van topchefs, verrassende demonstraties, inspiratie van onze FoodXperience-chefs en heel veel culinaire proeverijen. Komt dat zien en laat u verrassen door HANOS. U bent van harte welkom.

 

Speciale gasten

ban_cam_hengelo_nicolette_1904_747x498.jpg

Nicolette van Dam

Uw gastvrouw van de dag is Nicolette van Dam.

ban_cam_hengelo_lars_van_galen_1904_747x498.jpg

Lars van Galen

SVH Meesterkok van 't Lansink* in Hengelo. Vertelt over de filosofie van zijn keuken en verzorgt een nosing & tasting van een signatuurgerecht.

ban_cam_hengelo_jonnie_terese_1904_747x498.jpg

Thérèse en Jonnie Boer

De Librije*** in Zwolle. Vertellen het verhaal van hun nieuwe concept Brass Boer Thuis. Reiken ook de prijzen uit bij de kookwedstrijd Jong Twente Kookt.

ban_cam_hengelo_erik_de_monnik_1904_747x498.jpg

Erik de Mönnink

SVH Meesterkok van De Swarte Ruijter* in Holten. Vertelt over de filosofie van zijn keuken en verzorgt een nosing & tasting van een signatuurgerecht.

Bekijk het programma

Onderstaand is een slechts een greep uit het programma. Kom op 20 mei naar Hengelo voor de complete culinaire beleving!

ban_cam_hengelo_ga_op_foodx_1904_747x498.jpg

Ga op FoodXperience

Onze eigen HANOS/FoodXperience chefs nemen u graag mee op culinaire wereldreis. Van spannende delicatessen, geaffineerde kazen tot patisseriegerechten met behulp van 3D-printers.

ban_cam_hengelo_culinair_theater_1904_747x498.jpg

Culinair theater

In het culinair theater staan meerdere horecatoppers, die mooie verhalen uit de praktijk vertellen. Denk aan de SVH Meesterkoks Erik de Mönnink en Lars van Galen, SVH Meesterpatissier Hidde de Brabander, Bart de Gans - Boutique Patisserie en Dyan Tjon van barblog.nl.

ban_cam_hengelo_proef_twente_1904_747x498.jpg

Proef Twente

In het grand café van HANOS Hengelo kookt Twente voor u. Ontdek de culinaire kookkunsten van diverse chefs uit de regio. Zoals Parkhotel de Wiemsel uit Ootmarsum, Gastrobar 1910 uit Almelo, Restaurant de Blanckenborgh uit Haaksbergen en SamSam uit Enschede.

ban_cam_hengelo_proeverijen_1904_747x498.jpg

100 culinaire proeverijen

Op de versafdelingen vindt u onder andere vlees, vis, zuivel, AGF en wild & gevogelte. Zoals elke HANOS beschikt ook deze vestiging in Hengelo over een divers aanbod dat we aanvullen met producten uit de streek. Zo kunnen we u meer dan 100 verschillende proeverijen aanbieden.

HANOS met een Twentse twist

De ritjes van Twentse horecaondernemers naar Apeldoorn zijn voorbij. Want HANOS Hengelo opent bijna zijn deuren. En dat betekent meer dan alleen een mooie groothandel in de regio. Vol lof vertelt Frits Hulshof, die in december 2018 is gestart als vestigingsmanager, over HANOS Hengelo.

Lees verder

Frits vertelt
Henri Troost

Verrassing en verbazing

“Ik denk altijd vanuit klantperspectief. Niet in producten. Maar ik moet toegeven: het is wel handig dat ik zo’n beetje het hele assortiment uit mijn hoofd ken”, lacht HANOS Hengelo’s culinair adviseur Henri Troost.

Lees verder

Facts & figures van HANOS Hengelo

meer dan 17.000 m2 horecabondigheden  -
meer dan 10.000 non-food artikelen  -
ruim 750 soorten kaas  -
ruim 1.100 verschillende wijnen en 1.000 soorten gedistilleerd  -

ruim 100.000 artikelen op voorraad
meer dan 16.000 versartikelen
meer dan 3.200 delicatessen
vele culinaire activiteiten


Verhalen van onze klanten uit Twente

Lees ook de verhalen van Twentse ondernemers. Ondernemers die al jaren een begrip in de regio zijn en ondernemers die net hun opwachting in Twente maken. Stuk voor stuk inspirerende verhalen van trotse HANOS-klanten.

Lees de klantverhalen

De Prinsen Lansink Swarte Ruijter


Jong Twente Kookt

Finale kookwedstrijd Jong Twente Kookt

Tijdens de opening gaan de zes finalisten van de kookwedstrijd live hun gerecht bereiden. Deelname is nog mogelijk!

Doe mee met de kookwedstrijd

HANOS Hengelo is gevestigd op bedrijventerrein Westermaat Campus, tegenover Ikea. Adres: John Maynard Keynesstraat 10, 7559 SZ Hengelo. Routebeschrijving