Italiaanse wijn

High wine

Vind de perfecte combinatie van wijn en bites

Het serveren van meerdere kleine gerechten is al jarenlang heel populair en dat verklaart ook het succes van het high wine concept: een traktatie van hartige bites, die worden begeleid door complementaire wijn(en). Dat en een goed verzorgde presentatie zorgen voor een excellente expérience culinaire.

Wat heeft u nodig voor een high wine?

Een high wine draait vooral om de beleving. En daarom is de presentatie een essentieel onderdeel. Denk aan een etagère waarmee u de snacks op een logische wijze kunt indelen. U heeft daarbij de keuze uit diverse materialen, zoals porselein, glas of hout. Of kies op kleur. Frisse kleuren voor een high wine op het terras of juist kleuren met een donkere gloed als u uw gasten binnen ontvangt met een stevige cabernet sauvignon. Onze non-food afdeling heeft een zeer ruim assortiment met complete series, zodat u een consistente look kunt creëren.

Welke wijnglazen gebruikt u?

Op zoek naar de perfecte wijnglazen? The Experts' Collection bestaat uit een vijftal glazen die perfect passen bij het karakter van specifieke wijnen. In ons assortiment vindt u ook enkele onbreekbare glazen. Deze zijn gemaakt van Tritan. Een heel stevig en licht materiaal, dat bovendien vaatwasbestendig is. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van wijnkaraven. Vooral de wijnkarafjes van barset zijn zeer geschikt voor een high-wine.

De bites van een high wine

Alles is mogelijk. Met een high wine kunt u al uw culinaire creativiteit kwijt. U kunt alles vers bereiden of u kunt kiezen voor een goede (en werkbare) verhouding tussen vers en convenience. Maak geen bites die al te machtig zijn en vermijd heel pittige bites.

Heel eenvoudig en toch lekker bij wijn zijn ambachtelijke worsten, zoals hazelnootworst, vijgenworst en olijfworst. Over olijven gesproken: olijven gevuld met geitenkaas is ook prima te combineren met wijn. En als u graag een kaas wilt serveren, gebruik dan eens mosterd gemaakt van druivenmost.

Bekijk hieronder enkele recepten afkomstig van FoodXperience, die u kunt serveren bij een high wine.

hea_rec_breadsticks_tomatenaiolie_1705_1920x700.jpg

Breadsticks met tomatenaioli

Bekijk recept

hea_rec_broodrollen_tomaat_rauwe_ham_1705_1920x700.jpg

Broodrollen met tomaat en rauwe ham

Bekijk recept

hea_rec_gemarineerde_manchego_1705_1920x700.jpg

Gemarineerde manchego

Bekijk recept

Welke wijn voor de high wine?

Welke wijn u schenkt hangt af van uw gerechten. Als u twijfelt welke wijnen u wilt schenken, kunt u altijd advies vragen bij de wijnafdeling van uw HANOS groothandel. Zij hebben de kennis en kunde in huis om een passende suggestie te geven. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ook ons Wereldwijnen Magazine. Heeft u trouwens ook al gedacht aan een oranje wijn

Bekijk het magazine


Op zoek naar nog meer inspiratie? Naar verrassende gerechten en handige video's met uitleg? Op FoodXperience vindt u heel veel recepten, tips & tricks en vertellen restaurants hun culinaire verhaal. Bent u nog op zoek naar bites voor uw high wine? Ga naar FoodXperience voor meer inspiratie.

Ga naar FoodXperience