Hollandse Nieuwe

Vanaf 15 juni 2021 mogen we weer officieel spreken van een nieuw haringseizoen. Uiteraard is de Hollandse Nieuwe dan weer volop bij HANOS verkrijgbaar, maar ook alles dat u nodig heeft om de haring op de juiste wijze te presenteren. Denk aan: lekkere dillesaus, uitjes en augurkenblokjes tot verschillende dranken die goed passen bij de romige, ziltige smaak van de vettige haring. Laat u daarnaast ook inspireren door verschillende haringrecepten om uw gast tijdens het haringseizoen mee te verrassen!

Hieronder vindt u een greep bijpassende producten uit ons assortiment. Bezoek ook uw HANOS groothandel voor meer aanbod.

Hollandse Nieuwe

Hollandse Nieuwe

Hollandse Nieuwe

We zijn trots op onze oer-Hollandse traditie. In ons assortiment hebben we dé echte Hollandse Nieuwe zoute haring verkrijgbaar per 2 stuks, 10 stuk, per 5 kilo of als losse bites.

ZOUTE HARING

Zoute haring

Beste vangst

13,50 9,95

per pak

Haringrecepten

Hoewel de Hollandse nieuwe vaak zo gegeten wordt, is het ook een uitstekend ingrediënt om te verwerken in verrassende gerechten voor uw gasten. Op ons online platform FoodXperience delen we recepten van onze culinair adviseurs en vakgenoten. Wij lichten een aantal inspirerende haringrecepten voor u uit. Bekijk FoodXperience voor meer haringrecepten.

Klik op de receptnaam om het volledige recept te bekijken.

Benieuwd naar meer recepten?

Klik op onderstaande button om alle haringrecepten te bekijken.

Bekijk alle haringrecepten

Ultieme haring ervaring

Ultieme haring ervaring

Ultieme haring ervaring

Van uitjes en augurken tot witte broodjes en garnering; wij lichten een aantal producten voor u uit die onmisbaar zijn bij het serveren van de Hollandse Nieuwe.

BIESLOOK

Bieslook

Hanos selektie

AMSTERDAMSE SMULUIEN
1,30

per pot

BIETJES GEROOKT JONNIE & OOS
4,10

per pot

Haring pairing

Haring pairing

Haring pairing

Onze drankspecialisten hebben weer een mooie selectie dranken gemaakt binnen ons assortiment die uitstekend passen bij visgerechten.

Bieren

Blond bier is een prima optie, niet te zoet, noch te bitter. De krachtige body van Duvel geeft evenwicht aan de vettigheid van de haring. De uitgesproken smaken van de vis smelten makkelijk samen met het bier. Ook een tarwebier is een aantrekkelijke optie. Dit komt door de lichte zuurheid. Door de lichte zoetheid van karamelhout is Texelse Skuumkoppe een goede match met haring. Gaat u liever voor lichter bier? Hierbij proeft u de vis goed. Het frisse karakter van Weihenstephaner Hefeweizen geeft een lekker verfrissend contrast met de zilte vissmaak.

WEIHENSTEPHANER HEFE WEIZEN 8-PACK 50CL
12,70

per tray

DUVEL

Duvel

Duvel

Wijn en gedistilleerd

Gaat u bij de Hollandse Nieuwe liever voor wijn of gedistilleerde dranken? De Oyester44 maritime vodka is gemaakt met organische aardappelen, citroen, oester distillaat en zeewater. Door de frisse en licht ziltige smaak uitstekend te combineren met vis. Of wat dacht u van de Secua Viognier sauvignon criaza? Dankzij de frisheid van de sauvignon is er nog een prettige zuurgraad die goed matcht met haring. Een gewaagde combi die niet zal teleurstellen!

Dankzij de frisse zuurgraad en soms zelfs licht ziltige smaken passen alle geselecteerde wijnen perfect bij de vette haring!

Hollandse Nieuwe serveren

Hollandse Nieuwe serveren

Hollandse Nieuwe serveren

Serveer uw Hollandse Nieuwe in stijl! Van handige bakjes en schalen tot verfrissingsdoekjes en servetten; bij ons vindt u alles voor het serveren van de complete beleving.


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de winter

Zin in de zomer

Bij HANOS hebben we zin in de zomer! Wij bieden u volop inspiratie voor dit mooie seizoen.

Laat u inspireren