HANOS in de spotlight

In samenwerking met HorecaNederland.TV hebben we een aantal verschillende filmpjes opgenomen over uiteenlopende onderwerpen.

Patisserie

ban_vid_horecanl_patisserie_1612_747x406.png

Patisserie is een breed begrip. Wij Nederlanders zijn hier vrij traditioneel in, maar toch vindt er wel een verschuiving plaats binnen de patisserie. Zo gaan we steeds meer terug naar de basis en worden klassiekers in een modern jasje gestoken. Gerlof Bos gaat op onderzoek uit.

Bekijk de aflevering

Wild

ban_vid_horecanl_wild_1611_747x406.png

Het wildseizoen begint in Nederland officieel op 15 oktober en loopt door tot eind december. Wild blijft populair onder consumenten. Vooral hert, wild zwijn en ree zijn geliefd. Toch is niet al het wild even toegankelijk. Innoveren in de horeca is dan ook belangrijk.

Bekijk de aflevering

Vis

ban_vid_horecanl_vis_1608_747x406.png

Waarom is vis eigenlijk een echt seizoensproduct? Wat kan er allemaal mis gaan bij de bereiding van vis? En waarom eten we tegenwoordig zoveel meer vlees dan vis?

HorecaNederland.TV ging naar de visafslag in IJmuiden om erachter te komen.

Bekijk de aflevering

Het beste terras

ban_vid_horecanl_beste_terras_1607_747x406.png

Hoe zorg je ervoor dat gasten voor uw terras kiezen en niet bij de buren gaan zitten? Met welke handige trucs kunt u uw terrasomzet een flinke boost geven? Wat zijn de terras trends voor 2016 op het gebied van meubilair, comfort en hapjes? Dit en meer ziet u in de aflevering 'Het beste terras'.

Bekijk de aflevering

Ik kOOK Bewust

ban_vim_ik_kook_bewust_1605_747x406.png

Van oudsher zijn restaurants trendsetters. Nieuwe ontwikkelingen en ontdekkingen in de keukens ziet men na verloop van tijd terug in de schappen van de supermarkt. Maar als het gaat om het gebruik van goede, biologische producten, heeft juist de retail het voortouw genomen.

Bekijk de aflevering

 

Wijnassortiment in de spotlight

747x000_wijn.jpg

De consument heeft steeds meer behoefte aan kwalitatief goede, bijzondere wijnen. Hoe maakt u als restauranthouder de juiste selectie? Frisheid, elegantie en finesse zijn de sleutelwoorden van nu. Ga mee naar het exclusieve wijnhuis Beni di Batasiolo voor een dosis ‘vinspiratie’.

Bekijk de aflevering

Asperges in de spotlight

747x000_asperge.jpg

Het is aspergetijd. Slechts acht weken per jaar wordt het witte goud uit de grond ‘gestoken’. In deze aflevering gaat Gerlof Bos op bezoek bij aspergeteler Rob van den Beucken. Hij is de huisteler van HANOS. Hoe zorgt hij voor de beste kwaliteit asperges?

Bekijk de aflevering

Koffie: het zwarte goud

sff_koffiebonen_747x406.jpg

'Even een bakkie doen' is eigenlijk niets anders dan een voorstel om weer eens bij te praten. Het sociale aspect van koffie is slechts één voorbeeld van de veelzijdigheid van deze populaire warme drank.Hoeveel liter koffie drinken we eigenlijk per jaar en welke soorten koffie zijn momenteel in trek?

Bekijk de aflevering