Welke kolen voor welke BBQ?

De ene houtskool is de andere niet. U vindt dan ook houtskool in alle soorten en maten in onze groothandels: van klein tot groot, van grof tot los. Welke houtskool gebruikt u wanneer? We lichten het voor u toe.

Grof hardhout

Houtskool van grof hardhout bestaat uit grote stukken met een hoge caloriewaarde. Hierdoor heeft het een lange brandduur. De grote, grove stukken hebben een hoge dichtheid; het is zwaarder dan houtskool van los hardhout. Grof hardhout is dé houtskool om op te grillen.

In ons assortiment vindt u de grove houtskool van Fire Up, gemaakt voor de horeca. Gemaakt van Acacia uit Zuid-Afrika. Met zijn horecakwaliteit weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt!

PEKO houtskool
zak 10 kilo | 651.20509

Los hardhout

Houtskool van los hardhout is het houtskool bij uitstek om mee te koken op de keramische barbecue. Deze kolen zijn groot en erg licht; ze hebben een lage dichtheid. Hierdoor kan er veel zuurstof tussen de kolen bewegen. Dit maakt los hardhout de houtskool voor de dichte barbecue.

In ons assortiment vindt u onder andere Big Green Egg houtskool. Gemaakt van 80% eikenhout en 20% walnoothout. Doordat het organisch is, zorgt het voor een natuurlijke, lekkere houtsmaak.

Houtskool natuurlijk hardhout
zak 9 kilo | 555.85189

 

Briketten

Briketten branden over het algemeen langer dan houtskool en geven een mooi verdeelde hitte af.

  • Briketten van houtskool bestaan uit het gruis dat overblijft bij de productie van houtskoolblokken. Dit gruis wordt (meestal met aardappelzetmeel) samengeperst tot een briket.
  • Briketten van kokosnoot hebben een langere brandduur dan houtskoolbriketten. Daarnaast hebben ze een milieuvriendelijk karakter, omdat ze gemaakt zijn van kokosnootschalen; een ecologisch restproduct.
     

Kokosnootbriketten
zak 10 kilo | 651.20483