Welke houtskool voor welke BBQ?

De ene houtskool is de andere niet. U vindt dan ook houtskool in alle soorten en maten in onze groothandels: van klein tot groot, van grof tot los. Welke houtskool gebruikt u wanneer? Dat hangt ook af van de barbecue die u gebruikt. We lichten het voor u toe.

Uitgelicht

Quebracho  | Verschillende soorten houtskool

Quebracho

Houtskool uit Argentinië, gemaakt van de Quebracho blanco (steeneik). Het heeft een zeer harde structuur met een grove sortering. Dit levert een lange brandduur en hoge temperatuur op en geeft aangename geur- en smaakaroma’s af. Uitermate geschikt voor houtskoolovens en in de keramische barbecue.

Marabu | Verschillende soorten houtskool

Marabu

Deze houtskool komt van de marabu (grove struik) welke groeit op Cuba. Om deze reden ziet de houtskool er ook anders uit, heeft meer een stokvorm dan ‘gewone’ houtskool. Marabu ontbrandt met weinig rook en spettert minder. Hierdoor is deze houtskool erg geschikt voor open grills.

 

MARABU HOUTSKOOL

Marabu houtskool

Black ranch

Gastro Houtskool | voor dichte barbecues en houtskoolovens | Verschillende soorten houtskool

Gastro Houtskool

Gastro Houtskool van Zuid Amerikaans hardhout, afkomstig uit gecontroleerde en gecertificeerde gebieden. Zeer geschikt voor dichte barbecues en houtskoolovens. Perfect voor lange service.

SELECT GASTRO HOUTSKOOL PAARSE ZAK
18,95 12,32

per zak

Briketten | Verschillende soorten houtskool

Kokosnoot briketten

Briketten van kokosnoot hebben een langere brandduur dan houtskoolbriketten. Daarnaast zijn ze vriendelijker voor het milieu, ze zijn gemaakt van kokosnootschalen; een ecologisch restproduct. Het betreft een middelgrote sortering en geschikt voor de de normale houtskoolbbq's en voor keramische bbq's.

Terrasstoelen

Meer soorten houtskool

Naast deze uitgelichte selectie hebben we nog meer verschillende soorten houtskool in het assortiment. Bijvoorbeeld speciaal voor de Big Green Egg of de Fire up Proffesional Grill houtskool, speciaal voor de open bbq's. 

Bekijk meer soorten houtskool


Meer inspiratie

Non-food r

Non-food

Met ruim 20.000 artikelen is HANOS de non-food leverancier voor de horeca .

Lees hier meer