Ik kOOK Bewust!

ban_ikkookbewust_manmetkrat_1605_747x747

HANOS heeft in zijn assortiment seizoensgebonden, gezonde, natuurlijke producten opgenomen onder het label 'ik kOOK Bewust'. 'Ik kOOK Bewust' is een onafhankelijke stichting gericht op de bevordering van eerlijke en gezonde voeding. Lekker! Gezond! Puur! Dat is waar de stichting voor staat. Met als belangrijkste missie: het gebruik van seizoensgebonden, gezonde en natuurlijke producten in de horeca en de zorg te bevorderen. HANOS vult de rol in als partner van de stichting en draagt zorg voor het bevorderen van de beschikbaarheid en distributie van seizoensgebonden, natuurlijke en gezonde producten.

Restaurants aan zet

Van oudsher zijn toprestaurants trendsetters. Nieuwe ontwikkelingen en ontdekkingen in de keukens zie je na verloop van tijd terug in de meeste restaurants en uiteindelijk in de schappen van de supermarkt. Maar als het gaat om het gebruik van goede, biologische producten, direct van het land of uit de zee, heeft juist de retail het voortouw genomen. Volgens smaakprofessor Peter Klosse zijn de restaurants aan zet. De consument is er helemaal klaar voor en verlangt - en verwacht ook - dat koks gebruik maken van natuurlijke en gezonde producten uit het seizoen.

Lees meer

Ik kOOK Bewust in de spotlights

HorecaNederland.TV zette ons concept Ik kOOK Bewust in de spotlight. Presentator Gerlof Bos zocht onze groothandel op en sprak met smaakspecialist Peter Klosse over puur, eerlijk en gezond eten.

Bekijk de aflevering