Maak kennis met de handen die interieurs vormen

Stefanie Aarninkhof neemt ons mee in de wereld van horeca interieur

“Eén gedeelde passie met mijn collega’s om horeca interieurs te ontwerpen. Dat begon al in mijn jeugd toen de tekeningen over tafel vlogen. Met een ‘open mind’ ging ik naar de Jan des Bouvrie Academie waar de jaren voorbij vlogen. Ik ben trots op de interieurs die we al hebben mogen designen”, vertelt interieurdesigner Stefanie Aarninkhof van Kaja. Ze neemt ons mee in de wereld van interieur en de beantwoord de vraag: wat is in deze tijd nou ‘trending’ op het gebied van interieur?

Groots uitpakken met natuurlijke kleuren en opvallende patronen

Natuurlijke kleuren en materialen als basis
Juist in onzekere tijden wordt teruggegrepen naar natuurlijke kleuren en materialen, stelt Stefanie. “Mensen willen de drukte ontvluchten en hebben de behoefte aan rust. Dit betekent echter niet dat we niet uit kunnen pakken met grootse elementen. De gast wil namelijk nog steeds een unieke beleving en een opvallend patroon kan daar een rol in spelen. Zeker als zij dit ook wereldkundig maken door het op social media te plaatsen. Wat bijvoorbeeld een interessante ontwikkeling is, is het gebruik van één basiskleur en een patroon op de wand, maar dat ook doortrekt in de gordijnen, het plafond en de vloer. Hierin doet kleurgebruik heel veel.”

"Wat in deze tijd en het komende jaar erg populair en aansprekend is, is het gebruik van ronde, organische vormen. Dit gaan we terugzien in meubels, stoffen, behang en accessoires."
ban_han_wintermagazine_stefanie_aarninkhof_pag25_detail_747x498.jpg
ban_han_wintermagazine_restaurant_eemlust_747x498.jpg

Vergeet ook de bar, het toilet en de entree niet

Durf uit te pakken, ook in de kleinste kamers

“Steeds vaker heeft de bar een centrale prominente rol in het interieur. De bar stelt je in staat om contact te hebben. Zo geldt dat ook voor ‘open’ keukens. Maar ook zeker over de toiletten denken we graag na. Juist hier kunnen we uitpakken met extravagante ideeën. Dit maakt deel uit van de totale beleving. Ook de entree vergt aandacht, gasten willen weten waar ze aan toe zijn als ze binnenkomen. Geen dikke gordijnen rondom de deur, we kiezen juist regelmatig weer voor een tochtportaal.”

"Hout en rotan; dat zijn de materialen die in deze tijd zorgen voor warmte en een natuurlijke uitstraling. Hetzelfde geldt voor zachte en aaibare stoffen als teddy stof, velours en rib"

De zoektocht naar kleuren en materialen die elkaar versterken

Koppeling tussen binnen en buiten In haar interieurs is Stefanie continu op zoek naar materialen en kleuren die elkaar complementeren. “Naast het combineren van materialen en kleuren binnen, wordt de koppeling tussen binnen en buiten steeds belangrijker. Bijvoorbeeld met de keuze voor een vloerpatroon binnen, dat in de tegels buiten terugkomt. De ontwikkelingen in duurzame materialen gaat erg snel. Dit soort materialen gebruiken we dan ook graag.”

"“Meer dan ooit willen gasten weten waar producten vandaan komen. Duurzaamheid speelt ook in interieurs een steeds grotere rol. Een mooi voorbeeld is het gebruik van kurkschors panelen op de wand.”
ban_han_wintermagazine_stefanie_aarninkhof_pag26_kaja_747x498.jpg
ban_han_wintermagazine_meerwold_groningen_747x498.jpg

Alles moet samenkomen voor één beleving

Samen met Kaja naar een uniek concept
“Wat voor type restaurant of bar moet het worden, wat is het type keuken, welke gasten gaan er komen, hoe ziet het pand eruit, hoe is de omgeving van het pand, maar ook zeker ‘wat is de beoogde routing’? De antwoorden op deze vragen vertalen we in één sterk concept. Een concept waarin gasten zich vertrouwd en thuis voelen, maar waar zij ook de beleving krijgen die we willen creëren. 

Kaja laat interieurwensen tot leven komen
Kaja geeft interieurs een eigen karakter en sfeervolle uitstraling. Alle stijlen, kleuren en materialen behoren tot de mogelijkheden voor het creëren van de uitstraling die u wilt. Kaja werkt nauw samen met Van Gestel Grootkeukentechniek en Studio Senses. Van Gestel helpt u met de volledige inrichting van uw keuken. Studio Senses is hét experience center waar beide samenkomen en waar u terecht kunt voor een professionele sfeer- en smaakbeleving. Samen zorgen ze ervoor dat u én uw gasten zich thuis voelen.

Meer informatie over de werkwijze van Kaja of ook persoonlijk kennismaken met een van de specialisten?

Neem contact op met Kaja


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de winter

Warmte van de winter

Bij HANOS vindt u alles voor het creëren van een warme winter!

Laat u inspireren