Kantinetips

De hardlopers in de kantinesector zijn niet altijd even gezond. We zetten daarom graag een aantal tips voor u op een rijtje waarmee u uw kantine inricht op een verantwoorde manier. Van het stimuleren van klanten om duurzame voeding te kopen tot het laten certificeren van uw kantine.

Productkeuze:

  • Gebruik hüttenkäse in plaats van roomkaas
  • Serveer minder dierlijke eiwitten!
  • Voeg smoothies toe aan het assortiment; ze zijn makkelijk te maken, gezond én superlekker en hebben een grote marge
  • Biedt veel vers aan: ruime keuze lokt verkoop uit
  • Werk met halvarine
  • Maak soep zelf, dit is makkelijk én kan supersnel!
  • Maak verantwoorde snacks (kijk ook op www.FoodXperience.com)

Inrichting

  •  Stimuleer het eten van gezonde voeding door gezonde producten vooraan te plaatsen en daarna pas de minder gezonde producten uit te stallen
  •  Vaste eetmomenten verdwijnen; speel hierop in door bv. automatencatering of 'just-in-time bereiding'
  • Hang posters op om gezonde keuzes te stimuleren
  • Pas de prijzen en omgeving van uw kantine aan aan de behoefte van klanten
  • Lees voor meer inspiratie De kaart van Robur et Velocitas
  • Het voedingscentrum heeft richtlijnen opgesteld om kantines gezonder te maken en deze te definiëren op 3 niveaus. Lees hier alles over deze richtlijnen en 'certificering'