Kaviaar, het zwarte goud

Drie topsoorten kaviaar uit ons huismerk Royal Catch

Kaviaar, ook bekend als het zwarte goud. Kaviaar bestaat uit onbevruchte eitjes van de steur en is een ware delicatesse. Deze maand hebben we drie soorten uitgelicht speciaal voor het kerstmagazine. Tijdens de feestdagen mag kaviaar natuurlijk niet ontbreken op de zorgvuldig gedekte eettafel. Onze specialisten hebben deze topsoorten geselecteerd die u kunt vinden in onze HANOS-vestigingen.

No. 1 Caviar Imperial 

Deze kaviaar komt van een kruising tussen twee riviersteuren uit de Amoer, een enorme rivier gelegen tussen Rusland en China. De steuren groeien op in bassins om later uitgezet te worden in een groot natuurlijk meer. Daar zwemmen de steuren vrij rond en zoeken zelf hun voedsel. Deze natuurlijke leefomgeving heeft een zeer positieve invloed op de smaak en kwaliteit van de kaviaar.

  • vaste robuuste korrel van 2,5-4,5 mm, lichtbruin van kleur
  • complexe smaak, rijk en romig, zilt met de befaamde notensmaak.

Bestel direct

No. 2 Caviar Ossetra

Deze steur word ook wel Russische steur of Perzische steur genoemd, afhankelijk of de vis uit het Noordelijke of het Zuidelijke deel van de Kaspische Zee komt. De kaviaar die wij voor u geselecteerd hebben, komt van vissen die in Duitsland zijn gekweekt in open systemen van natuurlijke vijvers met stromend water. Hoogwaardige kwaliteit tegen een gunstige prijs.

  • kleine tere korrel van 2,0 tot 3,5 mm, groenbruin tot zwart
  • vol aroma, boterachtig, nootachtig en een diepere ziltige smaaktoets

Bestel direct

No. 3 Caviar Siberian

Een pure zoetwatersteur, ook wel Siberische steur genoemd. Sinds de jaren ‘60 wordt deze steur in de omgeving van Bordeaux gekweekt, waarmee Frankrijk als architect van het kweekwerk beschouwd kan worden. Door de constante hoge kwaliteit, expressieve smaak en zeer goede prijs-kwaliteitverhouding is de geweekte Baerii-kaviaar een van de populairste soorten ter wereld.

  • kleine korrel van 2,3 tot 2,7 mm, donkergrijs tot zwart van kleur
  • romig, aromatisch, volle krachtige smaak, fruittinten

Bestel direct

Geschiedenis van de kaviaar

De geschiedenis van kaviaar gaat ver terug in de tijd. De delicatesse werd al gegeten door de oude Egytenaren en Feniciërs (of Phoeniciërs waren de inwoners van Fenicië (Phoenicië) dat ongeveer het huidige Libanon bestrijkt). In de middeleeuwen aten alleen de hoge klassen in Rusland kaviaar.

In Europa was het juist voedsel voor de boeren. Pas veel later, na de Russische revolutie in 1917 werd het ook in Europa een delicatesse en getuige van goede smaak. Dit kwam door de emigratie van de Russische aristocratie naar Parijs. Tijdens de wereldtentoonstelling van Parijs in 1925 werd kaviaar gepresenteerd door de gebroeders Petrossian die de exclusieve exportrechten van Russische kaviaar in handen hadden.

Ultieme combinatie

Om de ervaring van kaviaar het beste te ervaren eet u het zwarte goud puur vanaf een klein lepeltje. Voor de beste mondervaring drukt u de eitjes met uw tong kapot tegen uw gehemelte. Dan ontstaat een ware smaakexplosie.  Vervolgens afsluiten met een slokje champagne.