Kingfish

Hiramasa, de koning van de Kingfish

Waarom Hiramasa de King of Kingfish is? Hiramasa is het Japanse woord voor de soort en waar het zeer gewaardeerd wordt als een uitstekende sashimi vis. Steeds vaker wordt de Hiramasa Kingfish geprezen om zijn buitengewone veelzijdigheid, rauw, gezouten, gerookt, gegrild, gefrituurd, geroosterd of gepocheerd. Geen wonder dat chef-koks wereldwijd Hiramasa haast vereren voor zijn ongeëvenaarde kwaliteit en consistentie.

Bekijk hier de recepten met Hiramasa

Heeft u al alle tools in de keuken voor het fileren van Hiramasa?

Van een land ver weg

Yellowtail Kingfish leven in de afgelegen, kristalheldere wateren van de Spencer Golf voor het Eyre-schiereiland. Ook zeer bekend door de enorme en unieke biodiversiteit in deze zee. De ruige, ongetemde kustlijn geniet een koele, gematigd, mediterraan klimaat, die voor het land een kwekerij biedt voor iconische mariene soorten.

Het hele jaar door worden de Hiramasa Kingfish gevoed door de pure, voedselrijke Antarctische stroming die vrij vloeit van de Grote Zuidelijke Oceaan naar de Golf waarin de gewaardeerde Kingfish leeft.

Uitzonderlijke veelzijdigheid

Hiramasa Kingfish heeft stevig wit tot lichtroze vlees en een zoete, rijke, schone smaak van consequent hoge standaard. Het hoge vetgehalte (ongeveer 35% voor buik, 14% voor toplende en gemiddeld 20%) is uitstekend vochtig, onopgesmukt als sashimi, maar toch rijk genoeg om zich staande te houden wanneer hij met meer robuuste smaken wordt gecombineerd, zoals bijvoorbeeld met vlees. 

Visgroei:
Vissen groeien goed van november tot mei. Zodra de oceaanwatertemperaturen dalen, stijgt de temperatuur richting de winter.  Het visgewicht loopt taps af tot het lenteseizoen en komt aan in oktober / november.

Jaarklasse:
Een nieuwjaarsklas begint in januari / februari dus er zijn van nature kleinere vissen in het begin van het jaar, met een toename in grootte gedurende het jaar. De grootste vissen hebben de neiging om geoogst te worden in december / januari vanwege het enkele jaar klasse. 

Onze leverancier

Clean Seas is de beste van de wereld in duurzaamheid en voldoet ruimschoots aan de strenge overheidsvoorschriften om te zorgen voor levensvatbare aandelen voor de toekomst.

Het team van experts werkt intensief samen met toonaangevende instellingen en de eigen studies hebben geresulteerd in een halvering van vismeel en visolie in voeding, waardoor de aantasting van het milieu aanzienlijk wordt verlaagd.

Nooit tevreden zijn de status-quo, Clean Seas zet zich blijvend in voor voortdurende innovatie en verbetering door het verbeteren van de duurzaamheid en vermindering van de milieu-impact in het proces.

Lang leve de koning

Hiramasa Kingfish wordt snel geoogst om stress te minimaliseren. Moderne apparatuur die onmiddellijk de vis op een Ikejime-achtige manier bedwelmd. Een keer bedwelmd en verbloed zijn de vissen onmiddellijk geplaatst in gekoeld zeewater.

Afhankelijk van de tijd van het jaar, variëren degemiddelde visgroottes van 3,8 tot 5+ kilo en filetmaten lopen tussen 1,4 en 1,8 kilo.

Hiramasa Kingfish biedt ook een superieure houdbaarheid in vergelijking met andere witte vis; 10 dagen voor verse Hiramasa als dit correct is gekoeld op 4˚ Celsius of lager en 2 jaar voor bevroren Hiramasa indien correct opgeslagen bij -18˚ Celsius of lager.