Rust en rumoer

Landgoed De Holtweijde is een instituut. De ambiance is authentiek, de rijke geschiedenis bijna tastbaar. Maar in deze klassieke omgeving waait altijd een frisse wind op het gebied van gastvrijheid en gastronomie.

De entree van De Holtweijde ademt landelijkheid en geschiedenis uit. Het statige pand ligt duidelijk al sinds lange tijd in de oude bossen van Lattrop. Marlies Vlek onderneemt hier samen met haar man Marcel en zij maken zich hard voor diepe wortels in de streek, gecombineerd met een moderne bedrijfsvoering.

Holtweijde
Holtweijde

Frisse ideeën

Alle frisse ideeën starten bij De Holtweijde bij bevlogen en gemotiveerd personeel. Marlies: “Marcel en ik zijn ervoor om onze medewerkers in staat te stellen uit te blinken. Alleen dan kunnen zij het beste van zichzelf geven aan de gasten. Ieder personeelslid heeft hier bijvoorbeeld een jaarlijkse studiedag. Dan mogen ze ergens gaan eten om nieuwe ideeën op te doen. Zo zorgen we dat iedereen weer met een frisse blik kijkt naar onze aanpak en houden we het bedrijf samen scherp. Dat moet ook, want onze gasten komen van overal en zijn veel gewend. De verwachtingen waarmee zij binnenkomen, moeten wij zien te overtreffen.”

Marlies merkt dat het steeds lastiger is gasten gelukkig te maken en te verrassen. “Ze zijn mondiger en moderner. En onze gasten komen ook vaak binnen nadat ze eerst een paar honderd kilometer hebben gereden. Die zijn daardoor niet altijd even ontspannen. Wat ik mooi vind: op vrijdagavond zitten veel gasten nog op hun telefoon te kijken als ze hier dineren, maar op zaterdagavond zijn al die schermpjes opeens verdwenen. Dan hebben ze de rust te pakken en is er aandacht en tijd om te ontspannen. Dat is wat we hier met zijn allen voor elkaar krijgen.”

Wild van nu

Om gasten ontspanning te bieden staan ook in de keuken rust en kwaliteit centraal. Zonder op enig moment voorspelbaar te worden. Zo serveert chef Rob Fiselier uiteraard graag wild uit de rijke omgeving. Maar dan wel op eigen wijze. “Zo vers en duurzaam als dat vlees kun je het nergens vinden. We krijgen veel gasten uit Duitsland en België en die vinden het geweldig hier zulke streekgerechten te krijgen. Maar ik wil niet traditioneel werken met zware sauzen en die hele sterke wildsmaak. Door nieuwe technieken te gebruiken zoals de röner, kunnen wij het vlees perfect rosé garen, waardoor het elegante gerechten worden. Wild van nu. Natuurlijk hebben we meer dan vlees.”

“Ook vegetariërs en veganisten zijn blij verrast door de kwaliteit van onze gerechten en ik werk zelf graag met vis en schaal- en schelpdieren. Veelzijdig en verrassend. Het is echt een moderne keuken in een authentieke ambiance.”

Holtweijde

De gerechten van de Holtweijde - Tweeluik van buffelmozzarella en Bentheimer varken

Rob: “Ik heb vals gespeeld en twee gerechten gemaakt, omdat ik niet wilde kiezen. Het eerste is een vegetarisch gerecht met buffelmozzarella van een leverancier hier uit de buurt, het tweede is een heel mooi gerecht met vlees van de Bentheimer varkens uit Duitsland. We zitten hier op een paar kilometer van de Duitse grens en dat geeft een enorm rijk aanbod van mooie producten en mogelijkheden.”

Ga naar FoodXperience