High end in Hengelo

Twee jonge, talentvolle ondernemers veranderen vanuit Hengelo het culinaire landschap in Twente. Lars van Galen en Richard van den Hoeven zijn moderne ondernemers in het klassieke pand van Hotel ’t Lansink*. “Wij groeien mede dankzij onze jonge getalenteerde medewerkers.”

Wie denkt aan topgastronomie in Hengelo, denkt aan ’t Lansink*. De ondernemers achter dit boetiekhotel en sterrenrestaurant komen beiden uit de streek. Daardoor zien ze de waarde in van de mogelijkheden van Twente. Lars: “We werken veel met lokale producten. De asperges in de lente, wild uit het seizoen en prachtig rundvlees uit de regio. Onze keuken heeft een sterke band met de omgeving en de jaargetijden.”

Lansink
Lansink

Rust en vrijheid

Wat opvalt in de keuken van ’t Lansink* is de rust binnen de brigade. “Zo wil ik het ook”, bevestigt Lars. “Ik houd niet van geschreeuw. We maken veel uren samen. Dan wil ik het ook een beetje leuk hebben met die jongens. Bovendien werkt een angstcultuur niet. Het is beter voor mijn keuken als ze hun mond open durven trekken om ideeën te delen.

Ik stuur ze daarom ook af en toe op stage naar topzaken om daar eens te kijken. Dan komen ze vol energie en nieuwe plannen terug en lopen ze elkaar helemaal gek te maken met nieuwe technieken en smaken. Ik heb de tijd niet meer om in andere keukens mee te kijken, dus dat biedt mij ook veel nieuwe inzichten. Als ik talenten kansen, vrijheid en rust bied, groeit ’t Lansink* daarvan.”

Duo

Lars en Richard vormen een duo dat ook onderneemt in de DeGusteau Hospitality Groep en Ledeboer, hun restaurant in Almelo dat een Bib Gourmand behaalde. Richard voelt zich het prettigst op de achtergrond. “De keuken is ons uithangbord. Dat is ook goed voor het hotel. Lars is onze ambassadeur, terwijl ik als hotelier, ondernemer en deelnemer aan verschillende netwerkclubs hier in Twente op de achtergrond waarde probeer toe te voegen aan dit bedrijf én de regio.

Door te zorgen dat de business- en netwerkkant klopt, zorg ik voor de rust die Lars nodig heeft om op de toppen van zijn kunnen te koken. We kunnen dit bedrijf niet zonder elkaar runnen. Niet zonder kwaliteit in te leveren. En samen maken we het hier al sinds 2012 elk jaar weer een beetje beter.”

Lansink

Het gerecht van 't Lansink - Kalfszwezerik

Lars: “Ik kook klassiek Frans, met een moderne Nederlandse twist. Dit gerecht komt voort uit de stage van een van onze koks. We wilden een gerecht maken met krokant gebakken zwezerik en lekkere ossenstaart erbij. Heel zacht gegaard in een jus van Madeira. Davy, een van onze talenten, kwam met het idee dat te combineren met een zachtgegaard eitje. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Het is zo diep van smaak geworden, met die krokante zwezerik en het merg van het kalf. Daar zoek ik naar.”

Ga naar FoodXperience