Het complete plaatje

De universiteitscampus van Enschede had al volop wetenschappers en bezoekers uit binnen- en buitenland die in het voormalige hotel op de campus erbleven. Maar met de nieuwbouw kwam eindelijk ook een langgekoesterde wens van general manager Marijke Schmand uit: een nieuw hotel met een mooi restaurant. “Dit voelt fantastisch.”

Chef Sjors Riewald is de culinaire spil van megaproject U Parkhotel, het nieuwe hotelcomplex dat de afgelopen jaren verrees op het campusterrein in Enschede. Hij ziet het als zijn taak ervoor te zorgen dat de hotelgasten kennismaken met echt Twentse gastvrijheid, door een thuis te creëren voor iedereen van binnen en buiten de universiteit. “We willen de plek zijn waar iedereen alle business, onderzoek en studie achter zich laat en even aan het hectische universitaire leven kan ontsnappen. Het is mijn uitdaging te zorgen voor een perfect aanbod dat zowel toegankelijk als van een hoog niveau is.”

“Daarom moet je hier eenvoudig kunnen lunchen met een goede, huisgemaakte soep en een royale uitsmijter, maar ook kunnen dineren met mooie gerechten en goede wijnen. Daarbij kies ik voor de beste kwaliteit in vers, duurzaam en waar mogelijk lokaal. Omdat deze regio zo ontzettend veel moois te bieden heeft.”

U Parkhotel
U Parkhotel

Fantastisch gevoel

General manager Marijke Schmand loopt weg met ‘haar’ nieuwe restaurant in het hotel. “De universiteit had al 30 jaar een hotel, maar het gebouw was gedateerd en de faciliteiten ook: bijna al onze 64 kamers waren eenpersoons. Nu hebben we 72 kamers die voornamelijk voor twee personen zijn ingericht. Het restaurant op de campus hadden wij niet in eigen beheer. Daar sloot om acht uur ’s avonds de keuken, in de weekenden was het zelfs helemaal gesloten en het restaurant was vijf tot zes weken dicht tijdens de zomervakanties. Ik wilde daarom een eigen keuken en restaurant om gastvrijheid te kunnen bieden zoals ik het graag zie. Zoals het hoort bij een volwaardig hotel. Het voelt fantastisch eindelijk zelf de regie te hebben over de complete beleving. Die beleving is ook een reden dat ik ontzettend blij ben met Sjors.”

“Hij is communicatief sterk, waardoor het overleg soepel verloopt en de sfeer in het team goed is. Daarnaast vindt hij het leuk de gasten uit te leggen waar zijn keuken voor staat. Mede daardoor vullen de ervaring in de keuken en in het hotel elkaar eindelijk perfect aan. Het is spannend om zoiets groots en nieuws te bedenken. Dan is het geweldig als het werkt.”


Het gerecht van U Parkhotel - Kabeljauw met coquilles, risotto en witte wijnsaus

Sjors: “Ik heb gekozen voor een visgerecht, omdat ik graag met vis werk. Een mooi stuk kabeljauw, coquilles, risotto en natuurlijk verse groente. Het is geen tombola aan smaken. Daar houd ik niet van. Ik kies voor risotto, omdat het comfort food is. Het restaurant moet een beetje voelen als een huiskamer waar je even helemaal weg bent van het campusterrein. Daarbij helpt zo’n warm, hartig gerecht vol smaak.”

Ga naar FoodXperience