De breedte en de diepte

Landgoed De Uitkijk combineert haar lange geschiedenis met een moderne manier van ondernemen én koken. Van zakenlunches tot wandelaars, van mountainbikers tot bruidsparen: Landgoed De Uitkijk combineert doelgroepen en overtreft verwachtingen.

Helen Kijftenbelt is samen met haar man Lars sinds april 2015 exploitant van Landgoed De Uitkijk. Een restaurant op een bijzondere plek, op een verhoging in het landschap met uitzicht over de glooiende bossen, en met een rijke historie. Helen: “In 1929 startte mevrouw Mollink, een voor die tijd zeer ondernemende dame, hier een theehuisje omdat ze kansen zag op deze mooie plek. Hier liep altijd al het zandpad tussen Holten en Hellendoorn en er was nog geen pleisterplaats voor voorbijgangers. In de loop der jaren werd het uitgebouwd tot hotel en dat is het nu nog steeds.”

Helen en Lars ondernemen met respect voor het verleden, maar staan wel midden in de huidige tijd. “De Uitkijk bestaat al lange tijd, maar is echt een modern bedrijf. We weten wat speelt onder onze gasten en zorgen ervoor dat we aantrekkelijk zijn voor iedereen. Je bent hier welkom als je lekker aan het mountainbiken bent door de bossen, als je met je hond aan het wandelen bent én als je romantisch wilt dineren of een zakelijke lunch op hoog niveau wilt. We hebben voor iedereen een plek ontwikkeld. En dat werkt uitstekend.” 28

Uitkijk
Uitkijk

Klassiek en creatief

Voor de keuken is zo’n brede bedrijfsvoering best een uitdaging. Chef Berry Thüss en souschefs Nick de Oude en Kyrian Kox en hun team zorgen iedere dag weer voor topkwaliteit in de lengte en in de breedte. Nick: “We hebben een uitgebreide lunchkaart. Van de klassieke clubsandwich tot sushibowls. Daarnaast ontvangen we gasten voor high teas en we sluiten af met dinergasten die hier speciaal komen voor ons Bib Gourmand-menu. Dat zijn bijna meerdere keukenconcepten in één bedrijf. Maar dat is ook wat we mooi vinden. We kunnen al onze gasten gelukkig maken en kunnen onze creativiteit op ieder niveau kwijt.”

Kyrian: “Onze chef werkt vanuit zijn klassieke basis. Zonder die kennis behaal je nooit die Bib. Hij is ontzettend goed in smaakvolle sauzen en perfecte cuissons. Wij mogen vanuit onze jonge energie en creativiteit met ideeën komen om daar iets aan toe te voegen. Niet alleen wij als souschefs, ook de jongste leerlingen mogen hun mening geven. Het werkt motiverend om mee te denken en iets van jezelf in het menu terug te zien. We combineren de klasse van zijn ambacht met ons enthousiasme.”


Het gerecht van De Uitkijk - Asperges uit eetbare aarde met vlierbloesem, hangop, aarbeien, bunkerkaas en parmezaan

Nick: “We werken graag met lokale producten zoals asperges. Het is een spannende combinatie van fris, zoet, hartig en zilt. Je weet ook niet wat je moet verwachten als je de omschrijving van het gerecht ziet. Als je het uitserveert, weten onze gasten niet of ze de aarde ook kunnen eten. Dat proeven ze dan heel voorzichtig. De verrassing van de presentatie zorgt daarmee voor extra aandacht. Want ook al is het een mooi gerecht, het zijn vooral heel mooie smaken die we combineren op een manier die je niet verwacht.”

Ga naar FoodXperience