Inspirerende verhalen van Twentse ondernemers

Maak kennis met onze klanten

Lees meer over de bekende horecaondernemingen zoals Hotel 't Lansink*, De Swarte Ruijter* en Landgoed De Holtweijde. Of ontdek nieuwe zaken als Joann en U Parkhotel. Neem een kijkje bij de Almelounge, waar u voetbal en dineren kunt combineren. In het pand van restaurant Umami zat vroeger een discotheek en die specifieke sfeer laten ze soms herleven door op sommige weekenden een dj te laten draaien. De Twentse ondernemers hebben genoeg te vertellen. 


Eat, sleep & repeat

ban_nws_hho_eat_sleep_repeat_swarte_ruijter_02_1904_747x498.jpg

De Swarte Ruijter *

Meesterkok Erik de Mönnink zoekt in de bossen bij Holten onophoudelijk naar verdieping en originaliteit. Onrust en twijfel van de wetenschap dat het altijd nóg beter kan, drijven hem onophoudelijk voort in zijn zoektocht naar de perfecte ervaring voor zijn gasten. “Zoek je eigen stem.”

Lees meer

ban_nws_hho_eat_sleep_repeat_lansink_01_1904_747x498.jpg

Hotel 't Lansink *

Twee jonge, talentvolle ondernemers veranderen vanuit Hengelo het culinaire landschap in Twente. Lars van Galen en Richard van den Hoeven zijn moderne ondernemers in het klassieke pand van Hotel ’t Lansink*. “Wij groeien mede dankzij onze jonge getalenteerde medewerkers.”

Lees meer

ban_nws_hho_eat_sleep_repeat_uitkijk_01_1904_747x498.jpg

Landgoed de Uitkijk

Landgoed De Uitkijk combineert haar lange geschiedenis met een moderne manier van ondernemen én koken. Van zakenlunches tot wandelaars, van mountainbikers tot bruidsparen: Landgoed De Uitkijk combineert doelgroepen en overtreft verwachtingen.

Lees meer

ban_nws_hho_eat_sleep_repeat_holtweijde_02_1904_747x498.jpg

Landgoed De Holtweijde

Landgoed De Holtweijde is een instituut. De ambiance is authentiek, de rijke geschiedenis bijna tastbaar. Maar in deze klassieke omgeving waait altijd een frisse wind op het gebied van gastvrijheid en gastronomie.

Lees meer

ban_nws_hho_cool_concepts_mrs_brown_01_1904_747x498.jpg

Mrs. Brown

Gasten komen bij Mrs. Brown om te genieten van een lekker stuk taart en een kop goede koffie. Dat is het, meer niet. In haar casual patisseriezaak bakt Rianne Reterink traditionele taarten met een eigentijdse twist. “Met casual bedoel ik dat het niet zo’n perfect, strak en gelikt geheel is. Mijn taart mag wel wat robuuster en rommeliger ogen. Heerlijk toch, als de karamel er nog vanaf druipt? Daar loopt het water van in mijn mond!”

Lees meer

ban_nws_hho_cool_concepts_preston_palace_01_1904_747x498.jpg

Preston Palace

Servicegericht, vernieuwend, topkwaliteit en álles voor de gast… HANOS Hengelo heeft als nieuwe ‘noaber’ van Preston Palace verrassend veel overeenkomsten met het all-inclusive hotel en uitgaanscentrum. De één groots als horecagroothandel, de ander groots in leisure. Samen sterk als betrouwbare partners én buren, niet te vergeten. Pure

Lees meer

ban_nws_hho_cool_concepts_roode_vos_02_1904_747x498.jpg

AnyTyme de Roode Vos

“Een café verkoopt geen bier, maar gezelligheid”, lacht Fred Stevense. Zijn AnyTyme De Roode Vos in Goor mag dan geen café zijn, maar gezellig is het er zeker. “Dit is geen standaard friettent. Wij hebben echt een buurtfunctie. Als er wat gebeurt in het dorp, dan komen mensen naar De Roode Vos om verhaal te halen. Heerlijk, die ons-kent-ons-mentaliteit.”

Lees meer

ban_nws_hho_twentse_twist_prinsen_02_1904_747x498.jpg

De Prinsen

Bij elk gerecht hoort een lekker drankje, is de overtuiging van Erik Bos, eigenaar en chef van Wijnkoperij en Restaurant De Prinsen in Zenderen. “Bij ons is dat drankje natuurlijk altijd wijn. Wijn staat voor gezelligheid en het leven vieren. Zo is onze wijnwinkel dan ook de basis van de zaak. Een begrip in de regio. Het restaurant? Dat is een goed bewaard geheim onder wijnliefhebbers en lekkerbekken.”

Lees meer

ban_nws_hho_twentse_twist_kir_royal_01_1904_747x498.jpg

Kir Royal

“Niets is ons te gek”, lacht Justin Lutke Veldhuis, eigenaar van Kir Royal in Borne. “Het woordje ‘nee’ kennen we hier niet. Ondanks de grootte van ons restaurant zijn we heel persoonlijk. De gast staat hier op nummer één. Het mooiste compliment dat ik kan krijgen is een terugkerende gast. Sommige mensen mag ik zo vaak ontvangen, dat ze bijna als familie voelen.”

Lees meer

ban_nws_hho_twentse_twist_nielz_02_1904_747x498.jpg

Nielz

“Wat heeft Niels nou weer bedacht?”, hoort ondernemer Niels Mulder met enige regelmaat via gasten en andere horecaondernemers. In zijn bijna gelijknamige grand café Nielz in Almelo verrast hij gasten elke keer weer. “In Nielz komen kwaliteit en gastvrijheid samen. We zijn in de basis een laagdrempelige zaak, maar wel vol verrassingen. Als pioniers van het oosten lopen we vooruit op trends en ontwikkelingen in de markt.”

Lees meer

ban_nws_hho_twentse_twist_umami_02_1904_747x498.jpg

Umami

Gasten gaan niet eten bij Umami, maar bij Young en Soe. “Dat ons-kent-ons is typisch Twents. Maar het komt ook omdat wij echt onze nek uitsteken voor de gast”, vertelt eigenaar Young Yang die samen met zijn vrouw Soe Chang restaurant Umami in Hengelo runt. “Na zoveel jaar, zit onze zaak nog steeds elke dag vol. We hebben nooit reclame hoeven maken. Dat is toch geweldig!?”

Lees meer

ban_nws_hho_nieuw_joann_02_1904_747x498.jpg

Joann

Weinig is zo opwindend, slopend en intensief als het starten van een nieuw horecabedrijf. Startend ondernemers Emiel Kwekkeboom en Mandy Overbeek beginnen ook nog eens niet zomaar een zaak: hun eerste bedrijf telt maar liefst 510 m² en het pand in de Enschedese binnenstad wordt volledig gestript en opnieuw ingericht. “Restaurant Joann wordt echt helemaal van nu.”

Lees meer

ban_nws_hho_events_almelounge_02_1904_747x498.jpg

Almelounge

In het Heracles-stadion in Almelo is het niet alleen zweten voor de voetballers. Ook voor chef-kok André Zoer en gastvrouw Monica Egberts is het keihard werken in grand café, businessclub en brasserie Almelounge. Tijdens de voetbalwedstrijden ontvangen zij maar liefst 2500 leden. Dat vereist een goede voorbereiding en een strakke planning.

Lees meer

ban_nws_hho_events_boenders_02_1904_747x498.jpg

Bij Boenders

Wat bijna 125 jaar geleden begon als een feestzaaltje in Hengelo, is uitgegroeid tot een overweldigend familiebedrijf. “Mijn overgrootvader is klein begonnen, maar we zijn flink gegroeid”, vertelt eigenaar Roy Boenders trots. “We zijn een restaurant, cateringbedrijf en eventlocatie in één. Het is niet voor niets dat ‘een avond bij Boenders’ een begrip in de regio is geworden.”

Lees meer