Back to the roots

In deze rubriek spreken we getalenteerde chefs en ondernemers uit alle windstreken. Zij brengen vernieuwing, verrassing en een heel eigen keukencultuur met zich mee. Van authentiek Thais en modern Grieks tot helemaal Hollands en de Franse boerenkeuken.

Italiaans restaurant diVerso

Italiaans restaurant diVerso

De gerechten van restaurant diVerso in het Belgische Lier zijn zelfs voor Italianen een grote verrassing. De naam ‘diVerso’ is Italiaans voor anders. Want samen met chef-kok Itobal Rodriguez steekt ondernemer Francesco Mandaglio in zijn net geopende restaurant traditionele Italiaanse gerechten in een compleet nieuw jasje.

Lees het verhaal

Restaurant Reua Thai

Restaurant Reua Thai

In Reua Thai wordt geen enkele shortcut genomen. Want een authentieke Thaise curry bereid je volgens eigenaresse Pattama Simons niet in een kwartiertje. Daarom neemt zij in het Limburgse Nuth uitgebreid de tijd om tot een perfecte smaakbeleving te komen. Ontdek hoe Pattama haar lessen uit het verleden vertaalt.

Lees het verhaal

Italiaans restaurant Ciao Ciao

Italiaans restaurant Ciao Ciao

Het enige dat niet Italiaans is bij restaurant Ciao Ciao is gastvrouw Marloes. Samen met haar temperamentvolle Italiaanse man en chef-kok Luciano serveert zij het allerbeste dat de Italiaanse keuken te bieden heeft.

Lees het verhaal

Indiaas restaurant Jamuna

Indiaas restaurant Jamuna

De menukaart is vergelijkbaar met ieder ander authentiek Indiaas restaurant. Maar het is de techniek waarmee chef-kok Humayun Choudhury zich in de keuken van Jamuna in Leeuwarden onderscheidt.

Lees het verhaal

Bistrot Deux La Place

Bistrot Deux La Place

Bij het Franse Bistrot Deux La Place in Den Haag eten gasten volgens de authentieke Franse boerenkeuken. Want eigenaar en gastheer Marc Cruellas houdt van goede porties, zonder liflafjes. 

Lees het verhaal

Restaurant Petossi

Restaurant Petossi

In Restaurant Petossi in Haarlem vertegenwoordigt de Brabantse Bart van Berkel vol trots de moderne Dutch Cuisine. Want in zijn keuken geeft hij de voorkeur aan alles uit eigen land of zee. Ontdek hoe de winnaar van Masterchef in 2014 zijn hart volgde en een eigen zaak opende in Haarlem.

Lees het verhaal

Grieks Restaurant Knossos

Grieks Restaurant Knossos

Waar het Griekse Restaurant Knossos vroeger een traditioneel eethuis was, is de keuken anno 2019 een stuk moderner en verfijnder. ‘Groots in eenvoud’ is de beschrijving van gastheer Thanasis Baloumis die de zaak samen met zijn broer en chef-kok Dimitri in 2004 overnam van hun ouders.

Lees het verhaal


Onze klanten aan het woord

Maak kennis met ondernemers met lef en visie, die zowel oog hebben voor traditie als voor de toekomst. Laat u inspireren!

← Ontdek alle verhalen