Bobbi's Bar: goed eten in een grootstedelijke vibe

Goede kwaliteit eten, in een grootstedelijke, hippe setting. En anders dan al het andere wat je in het gemoedelijke Breda hebt. Dat is wat Jeff Vink en Kim Evertse wilden bereiken met hun nieuwe zaak, Bobbi’s Bar in de Gasthuispoort in hartje Breda. “Het idee was om de vibe van New York naar Breda te halen”, vertelt chef-kok Timo Kok.

Het interieur ontwierpen de ondernemers zelf. Ondanks de grootte van de zaak is het ze gelukt om een intieme sfeer te creëren. Chef-kok Timo Kok werkt vanaf dag één bij Bobbi’s Bar. “Bobbi’s Bar is een urban-style restaurant met midden in de zaak een spectaculaire bar als eyecatcher. Maar het is geen stapkroeg”, benadrukt Timo direct. “Wij richten ons op een brede doelgroep, waarbij vooral de jongvolwassenen ons goed weten te vinden.”

“Dit deel van Breda is volop in ontwikkeling”, legt Timo uit. “Het pand zit op een goede hoek, met een groot zonnig terras. Als het lekker weer is zetten we alle schuifdeuren open en is het hier heerlijk toeven. In Breda heb je een paar ingangen waar mensen de binnenstad in komen en daar is dit er één van. Je hebt hier veel doorloop. Dat is het grote voordeel van deze plek. We hebben het vanaf dag één ontzettend druk.”

Bobbi's Bar

Drie sterren

“Qua menukaart hebben we drie grote highlights. We hebben een echte Italiaanse pizza-oven, die gaat tot 480 ̊C en daarin maken we authentieke Napolitaanse pizza. Daarnaast hebben we een houtskooloven waar we in barbecuen. En tegen het raam hebben we een grote rotisserie draaien voor onze kippetjes.”

Het is moeilijk om een zaak te noemen in Breda die hier op lijkt. “Vooral in deze prijsklasse met deze kwaliteit. Het zijn de betere kippetjes en de goede stukken biefstuk die wij serveren. Het is net zoals bij onze pizza’s. Die smaken écht naar de authentieke Napolitaanse pizza. Dus met een zachte bodem en een dikke korst. Mensen vinden dan soms dat de bodem niet krokant genoeg is, maar dat is de pizza-stijl waar wij bewust voor kiezen.”

Bobbi's Bar

Klassieke cocktails

“Ook qua dranken bieden wij niets dan topkwaliteit. Ik durf te zeggen dat wij in Breda voor cocktails wel een van de betere plekken zijn om heen te gaan. Onze cocktailman heeft zijn opleiding in New York gedaan.” Barmanager Tim Kustermans licht toe: “Ik hou erg van de klassieke vorm van bartending. Wat wij hier doen is puur. Wij werken met verse sappen, goede gins, mooie whisky’s. Ik denk dat wij ons daarin onderscheiden. Geen poespas.”

Aanhoudend druk

In de eerste maanden na opening krijg je natuurlijk veel mensen die nieuwsgierig zijn en het een keer met eigen ogen willen zien. Maar de drukte houdt aan. “Het blijft gaan, dat is een heel mooi compliment. Qua trends proberen we ook vooruit te blijven. Door niet de standaard dingen te serveren die je overal krijgt. Social media is daarbij echt onze kracht. Als je onze Instagram-feed bekijkt, dan zie je direct waar we voor staan. En dat trekt precies het publiek waar we ons op richten.”


Landelijk & Stedelijk

De stadse horeca is booming. Zowel in de ‘big four’ als in provinciesteden weten de gasten de horeca goed te vinden. Maar de stad blijkt niet de enige vruchtbare bodem voor succesvolle horeca. Ook het buitengebied heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de consument. In de groeiende horecamarkt blijkt er ruimte voor beide.

Benieuwd naar meer inspirerende landelijke succesverhalen? Ontdek ook Blue Sakura in Zwolle, of Felix Pakhuis in Antwerpen.

Meer verhalen binnen deze rubriek  Bekijk alle verhalen