Restaurant Ciro's

Al tien jaar lang onderhouden chef Claude Sondag en gastheer Eugeen Haesaerts een succesvolle samenwerking, die de reputatie van Ciro’s in Antwerpen bijzonder hoog houdt. Een contrasterend duo, met een concept dat zich dankzij klassieke eenvoud onderscheidt van de grote massa.

Sprekende gerechten

De kookstijl van Claude bewijst de schoonheid van de klassieke eenvoud, hiermee toont hij zijn liefde voor de Franse keuken. Al tien jaar onderneemt hij met zijn compagnon en gastheer Eugeen. Die rolverdeling bevalt Claude goed. “Eugeen is meer een ‘taterwater’ dan ik. Ik ben liever achter de schermen en laat mijn gerechten het woord doen.”

Restaurant Ciro's

Dat de verdeling tussen de twee heren werkt, blijkt uit het succes van de zaak. Ciro’s is ongekend populair in fijnproeversstad Antwerpen. Claude: “We draaien tussen de honderdvijftig en honderdzestig couverts per dag. Dat al die mensen naar dit eenvoudige restaurant komen, vind ik fantastisch. Natuurlijk is het prettig om van de bediening te horen dat tafel tien de complimenten aan de keuken geeft, maar uiteindelijk gaat het erom dat de zaak avond na avond vol zit.”

Restaurant Ciro's | HANOS

Geen tekst en uitleg nodig

We leven in tijden dat chefs rocksterren zijn. De hippe jongens met knotjes, tattoos en modieuze gezichtsbeharing zijn niet van het televisiescherm te slaan. Schitterend gestylede zaken met kapitale open keukens vullen de bladen en Instagram. Het contrast met Ciro’s en met Claude kan bijna niet groter zijn. Een timide ambachtsman die in een gesloten keuken zijn rust vindt. Claude beweegt zich kalm en zijn keukenteam weet precies wat ze aan hem hebben, wat hij nodig heeft en hoe ze elkaar aan kunnen vullen.Wie goed kan koken en oprecht van het vak houdt, heeft misschien ook minder woorden nodig om mensen mee te nemen in zijn verhaal. De jarenlange ervaring en oprechte aandacht doen hun werk ook zonder tekst en uitleg.

Kroon op het werk

Claude’s constante drang naar kwaliteit is niet onopgemerkt gebleven. Gault&Millau publiceert lovende vermeldingen over Ciro’s en Michelin beloonde de keuken met een Bib Gourmand voor de uitzonderlijk goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Die erkenning ontroert. “Ik kan me het moment dat Michelin me op zou nemen nog goed herinneren. Ik was boodschappen aan het doen toen mijn compagnon me belde. Het was een donderslag bij heldere hemel voor mij. De kroon op mijn werk. Al die jaren dat je volhoudt om iedere dag weer die perfecte smaken te benaderen geven je zaak waarde. Het geeft heel veel voldoening als dat wordt gezien.”

Restaurant Ciro's
Restaurant Ciro's

Het gerecht van Ciro’s

Kabeljauwwangen met dijonnaisesaus en linzen

Met trots serveert Claude kabeljauwwangen met dijonnaisesaus en linzen. “De kabeljauwwangen zijn niet zo bekend in België, maar super van smaak. De combinatie van de linzen, de wangen, de dijonnaisesaus, allemaal met zorg gemaakt en perfect op smaak… dan is het af.” Ontdek zijn recept op FoodXperience.

Bekijk het gerecht op FoodXperience

Verder lezen

Nieuwsgierig naar meer spraakmakende verhalen van chefs? Ontdek ook de verhalen van Raymond Reeb (Tante Kee), Rick Blanken (Ledeboer), Geoffrey van Melick (Oxalis) en Thomas van Mechelen (Sukade). Hun recepten vind je op FoodXperience.

← Naar alle klantverhalen