D'Andrea's

Wie op zoek is naar een unieke Italiaanse beleving moet naar Zwolle! Bij D’Andrea’s kunnen gasten in een ontspannen sfeer genieten van het pure Italiaanse gevoel. Eigenaar Pietro D’Andrea, geboren in Napels, bereidt hier verse Italiaanse gerechten met een geheel eigen signatuur. “Italiaans koken is een gevoel, niet aan te leren en komt vanuit je binnenste”, aldus Pietro.

We kennen ze inmiddels allemaal wel, Italiaanse klassiekers als; ossobuco, pasta carbonara, pasta pesto alla Genovese, melanzane alla parmigiana, tiramisù, panna cotta, saltimbocca en ga zo maar door. Ook Pietro is vanuit deze basis begonnen en dat zijn roots in Napels liggen is duidelijk merkbaar in zijn gerechten, maar klassiek Italiaans kookt hij niet. “Een kok is geen kok als hij de uitdaging niet zoekt een eigen stijl te ontwikkelen en daarmee zijn gasten weet te verrassen”, zegt Pietro. Hij vervolgt, “Koken is een ontwikkeling en ieder gerecht is ook een ontwikkeling, de eerste keer dat je het maakt is het nog niet klaar, het vormt zich naarmate je het een aantal keren bereidt”. Bij D’Andrea’s koken ze zonder menukaart. Gasten kunnen zich volledig ontspannen en overgeven aan wat de chef voor hen bereidt. Het echte Dolce Vita gevoel!

ban_mag01_italie_d_andreas_2002_747x498.jpg
ban_mag01_italie_d_andreas_gerecht_2002_747x498.jpg

Tip van Pietro:

Ga op zoek naar de passie diep van binnen en geef het de tijd om naar buiten te komen, alleen met tomaat, basilicum en mozzarella komt u er niet!


CARNE CRUDA

Pietro D'Andrea deelt op FoodXperience het recept van een heerlijke carne cruda.

Bekijk het recept