El Mercat Den Haag

De Spaanse keuken kent een rijkdom aan traditionele gerechten en streekgerechten. Bij El Mercat in Den Haag weten ze hier wel raad mee.

De Catalaanse eigenaar, Guillermo, weet vanuit zijn roots en zijn liefde voor goed én lekker eten maar al te goed wat de basis moet zijn van een goed Spaans gerecht; de kracht zit hem in de eenvoud.

Velen denken bij de Spaanse keuken alleen aan tapas, zonde, want de keuken biedt zoveel meer. “Mijn gasten zijn vaak aangenaam verrast over de veelzijdigheid, opbouw en presentatie van onze gerechten”, zegt Guillermo. Dat Guillermo dicht bij de bron blijft blijkt ook wel uit de complimenten van zijn Spaanse gasten, zijn gerechten smaken namelijk net zoals thuis!

“Het is niet moeilijk ingewikkeld te koken, maar moeilijk om goed simpel te koken”, aldus Guillermo.

 

ban_mag01_spanje_el_mercat_interieur_2002_747x498.jpg

 

Tip van Guillermo:

  • Gebruik zoveel mogelijk lokale producten die in het seizoen zijn
  • Respecteer de ingrediënten
  • Overgaar het vlees en de vis niet
     

Chipirones rellenos de champioñes
y gambas con su jugo

Guillermo deelt op FoodXperience een gerecht een gerecht met baby octopussen, champignons, garnalensoep. Het recept van Guillermo is niet meteen wat mensen verwachten wanneer ze aan de Spaanse keuken denken, ofwel volledig in lijn met de visie van zijn restaurant!

Bekijk het recept

ban_mag01_spanje_el_mercat_gerecht_2002_747x498.jpg

Meer inspiratie


 
Spaanse keuken

De Spaanse keuken

Van typisch Spaanse producten en delicatessen tot Spaanse recepten en de koffiespecials.

Lees meer