“Geïnteresseerde ondernemers moesten een plan voorleggen aan de stad om hier te mogen ondernemen. Wij doken in de geschiedenis van het pakhuis en kwamen erachter dat de boten hier echt pal voor de deur hun vracht losten. Het ging daarbij veel om etenswaren als citrusvruchten, koffie, specerijen, hop, wijn en kaas. Allemaal elementen waarop wij ons concept wilden bouwen. Dat verhaal overtuigde de stad.”
Te vroeg
Samen met zijn compagnon startte Tom, naast het restaurant, ook een foodmarkt in het pakhuis. De ruimte leende zich daar perfect voor. Tom: “Helaas waren we iets te vroeg met dat concept. Het liep goed, de omzetten waren prima, maar toch bleek het niet rendabel met alle verschillende eet- en drankstands. We moesten stoppen, maar sluiten niet uit dat de combinatie van retail en horeca nog eens terugkeert.” Nadat het marktconcept verdween, besloten de ondernemers zich te focussen op de twee andere basispijlers van Felix Pakhuis: restaurant en events.
Vrienden van de Felix
“Onze keuken serveert gerechten met lokale producten die we aanvullen met ingrediënten van over de hele wereld. Het concept wordt daarmee gedreven door de locatie. Die internationale invloeden horen hier historisch gezien thuis. We zijn een laagdrempelig concept waarin we zoveel mogelijk met huisgemaakte producten werken. Wij roken zelf zalm, infuseren gin, maken limoncello, schenken ons eigen Felix-bier en hebben binnenkort een eigen koffieblend. Dat ambacht willen we laten zien. Dat is de reden dat we onze ‘Vrienden van de Felix’ uitnodigen voor culinaire bijeenkomsten. Wij vinden het heel belangrijk een actieve foodcommunity te bouwen rond de Felix.”