Landelijk & Stedelijk

De stadse horeca is booming. Zowel in de ‘big four’ als in provinciesteden weten de gasten de horeca goed te vinden. Maar de stad blijkt niet de enige vruchtbare bodem voor succesvolle horeca. Ook het buitengebied heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de consument. In de groeiende horecamarkt blijkt er ruimte voor beide. Lees de verhalen hieronder.

Landelijk

Café du Midi

Café du Midi

Het gemoedelijke restaurant Café du Midi ligt in het buitengebied van Delfgauw. Slechts twee kilometer vanaf de snelwegafrit waan je je in landelijk Frankrijk. Het is de horecazaak waar ondernemer Philip van Domburgh altijd van droomde. “Binnen een week nadat we besloten hadden dat we klaar waren voor onze eigen zaak, kwam deze kans op ons pad.”

Lees het verhaal

Geertien

Geertien

Als traditionele uitspanning profiteert Geertien optimaal van haar landelijke ligging aan de rand van het toeristisch populaire Nationaal Park De Weerribben-Wieden. De vele kilometers aan vaarwegen in de omgeving brengen de klandizie tot aan de voordeur. “Met goed weer hangen ze hier van open tot sluit met de benen buiten.” .


Lees het verhaal

Restaurant BEUM

Restaurant BEUM

Restaurant BEUM is een eigentijdse horecazaak, idyllisch gelegen midden in de bossen. Het bijzondere aan deze zaak? Hier krijgen jongeren met een beperking en complex gedrag de kans om zich tot horecamedewerker te ontwikkelen. Manager Wilma Graven van Gorp: “Het zijn de jongens en meiden die normaal gesproken tussen wal en schip vallen.”

Lees het verhaal

Restaurant Gerardushoeve

Restaurant Gerardushoeve

Zo ongeveer op het drielandenpunt ligt midden tussen de Limburgse heuvels de Gerardushoeve in Epen. Eigenaar Eugène Vaessen is een markante man met een opvallende aanpak en onuitputtelijke energie. Hij is ondernemer, restaurateur en boer ineen. Niet voor niets werd deze lokale held in 2015 gedeeld eerste in de verkiezing tot meest markante horecaondernemer van Nederland.

Lees het verhaal

Park West

Domein Park West

Domein Park West is misschien wel het verrassendste stukje Antwerpen. Een oase van rust en landelijkheid, midden in de stad. Eigenaar Ronny Sauvillers: “Je bent hier in vijf minuten vanuit het centrum van Antwerpen en je zit ineens in deze rust en natuur.”

Lees het verhaal

Stedelijk

Bobbi's Bar

Bobbi's Bar

Bobbi’s Bar brengt de vibe van New York naar het gemoedelijke Breda. Een urban-style restaurant met midden in de zaak een spectaculaire bar als eyecatcher. “Het is moeilijk om een zaak te noemen in Breda die hier op lijkt. Vooral in deze prijsklasse met deze kwaliteit eten en cocktails”, aldus chef-kok Timo Kok.

Lees het verhaal

Blue Sakura

Blue Sakura

In veel steden krijgen oude gebouwen nieuwe bestemmingen. En zo tref je in Zwolle in een voormalig kerkgebouw nu sushi- & grillrestaurant Blue Sakura. Ondernemer Nigel Dong: “Toen we in onze zoektocht naar een geschikte locatie op deze kerk stuitten, zagen we meteen de potentie. Het voelde direct goed.”

Lees het verhaal

BY AMI

BY AMI

BY AMI opende eind 2018 de deuren en beleefde een droomstart. “We kregen enorm veel publiciteit”, vertelt ondernemer Ahmed Baglari. “Ik ga gedurfd voor kleur en positiviteit, ik wil echt een good vibe overbrengen.” Bij binnenkomst komt het interieur je direct tegemoet. In positieve zin.

Lees het verhaal

Bold Rooftopbar

Bold Rooftopbar

Bold Rooftopbar is bijna on-Maastrichts te noemen. Ondernemer Rob Dresen: “Met onze menukaart proberen we de dingen net even anders neer te zetten dan ze hier in het zuiden gewend zijn. Rond lunchtijd serveren we veel streetfood-style-gerechten. Voor het diner kiezen we voor kleine sharing dishes.”

Lees het verhaal

Felix Pakhuis

Felix Pakhuis

‘Socioculinaire hotspot’ Felix Pakhuis is al 10 jaar een vaste waarde in de Antwerpse horeca-scene. Een bijzondere zaak op een historische plek, met bevlogen eigenaren op zoek naar culinaire verbinding. “We zijn een laagdrempelig concept waarin we zoveel mogelijk met huisgemaakte producten werken. Dat ambacht willen we laten zien.”

Lees het verhaal


Onze klanten aan het woord

Maak kennis met ondernemers met lef en visie, die zowel oog hebben voor traditie als voor de toekomst. Laat u inspireren!

← Ontdek alle verhalen