Controlfreak in Almelo
Een leven náást en erkenning vóór je werk als chef. Blijkbaar heeft Rick de organisatie zo staan dat het kan want al die relaxte kwaliteit met oog voor details heeft dus wel een Bib Gourmand opgeleverd. Wie goed kijkt, kan aan de open keuken van Ledeboer zien hoe Rick dat voor elkaar krijgt. Ieder potje is gelabeld, ieder bakje heeft een plekje, de oortjes van ieder kannetje of pannetje staan strak in het gelid, iedere kok loopt er even strak bij...
“Sommige mensen vinden me een beetje een controlfreak, maar die organisatie in de keuken maakt zoveel mogelijk voor ons. Ik wil een waardevol privéleven, maar ik wil ook het allerbeste uit mezelf en mijn team halen. Als ik dat wil inrichten op een manier waarbij ik mijn medewerkers niet over de kling jaag, waarbij ik geen concessies hoef te doen aan wat kan en ikzelf niet onmisbaar ben, dan moet ik het heel goed organiseren. Daarom staat alles in mijn keuken in een strakke opstelling en plannen we zorgvuldig. Ik zorg ervoor dat we met de mise-en-place eigenlijk altijd twee dagen vooruit werken, zodat we bij ziekte of een storing nooit in de problemen komen.”